Hur mår man bra

Må bra och beställ catering

Det har blivit allt vanligare med catering. Det är ett så behändigt sätt att ordna fester, bjudningar och födelsedagar på. Man arrangerar bara en festvåning, dekorera, gör i ordning allt för gästerna ska kunna ta sig till festlokalen. Sedan beställer man dit mat som alla kan äta. Det blir ingen disk över, man beställer dit dryck och alla kan ta del av festen på ett helt annat sätt än om någon skulle ha varit tvungen att stå i köket för att servera och laga mat. På det sättet kan fler delta. Tycker man det är dyrt, kan man komma överens om att alla betalar en viss summa, så att ingen måste betala för allt.

Slipp ansvara för maten och köp hem catering

Anlitar man en catering, får man mer energi att lägga på sina gäster. Beställer man hem catering  behöver det inte innebära några hinder att kunna bjuda alla som man önskar ska komma på festen. Vissa cateringfirmor tillhandahåller dessutom festvåningar. Så har man det lite för trångt hemma, kan man anlita en cateringfirma och kanske få fira sin födelsedag i Kungsträdgården i centrala Stockholm, på Konstakademin, med vackra föremål, eller vad sägs om att hålla festen i Livrustkammaren på kungliga slottet i Stockholm? Går det ens att tänka sig en mer festlig lokal? Tänk att få fira sin födelsedag på självaste slottet. Alla dessa festvåningar kan ta emot både små, lika väl som stora sällskap. Man kan gifta sig och hålla bröllopsfesten på slottet. Tänk att få klä sig i sin vackraste brudklänning och dessutom få fira på slottet. Finns det någon vackrare omgivning?

Trerättersmiddag – eller buffé?

Vill man kan man välja mellan traditionell tre-rätters-middag, med extra allt, eller en barnvänlig buffé. Fördelarna med en tre-rätters-middag är den att dels är den mer traditionstyngd; talarna talar under de olika rätterna, tills efterrätten är slut. Då tar dansen vid. Man slipper stiga upp under middagen, utan allt blri serverat vid bordet, med eleganta kypare och serveringspersonal. Fördelen med en buffé är att var och varannan är laktosintolerant, glutenintolerant, vetgan, vegetarian eller någon gillar helt enkelt inte fisk.

Har man då en buffé har man löst problemet med alla med specialkost, genom att ha mågna olika rätter på buffébordet. Då är det alltid något man hittar som man kan äta. Barn som blir bjudna hittar alltid något som de gillar, vegetarianerna äter mer grönsaker, köttälskarna slipepr kaninmaten och så vidare. Dessutom kanske det finns en och annan som gillar att stiga upp under middagen och röra på benen.

23 maj 2018