Hur mår man bra

Badrumsrenovering med spakänsla

När det blir höst i Stockholm, kvällarna blir mörkare och löven börjar falla börjar vi drömma om värme och ljus. Om man har ett badrum i behov av renovering kan man verkligen passa på att anpassa det för de riktigt gråa och regniga dagarna. Vi talar om att ge badrummet en riktig spakänsla.

Att gå på spa är populärt i vårt mulna land och i Stockholm finns många anläggningar för avkoppling, till exempel Yasuragi eller Centralbadet. Men man behöver inte slänga ut tusentals kronor för att få en stärkande upplevelse och lite ro i själen. Känslan går faktiskt att komma åt i ditt eget hem.

Viktiga val

När det är dags för badrumsrenovering har man förutom all de stora valen även möjlighet att tänka på detaljerna. Valen man gör påverkar både badrummets funktion och mysfaktor. Naturligtvis är badrummet en plats med ständig aktivitet, hela familjen är där morgnar och kvällar och sköter sina bestyr, men det kan också vara en plats för avkoppling. Att hitta de där oaserna i tillvaron när man kan vara sig själv en stund, ta sig något gott att dricka, tända några ljus och glida ner i ett varmt bad, är livsviktigt i vår stressade tid. Här kommer några tips på vad du kan tänka på vid en badrumsrenovering för att få den rätta spakänslan.

Golvvärme

Att stiga in i ett badrum med golvvärme ger en omedelbar känsla av välbehag. Ofta tänker man inte på hur kall man är om fötterna förrän man finner sig stående på ett golv med inbyggd värme. En badrumsrenovering är det perfekta tillfället att installera golvvärme eftersom golvet ofta måste brytas upp för att komma åt rör och ledningar. Installationen av värmeslingan måste göras av en behörig elektriker, så se till att firman som hjälper dig med renoveringen har behöriga elektriker i arbetslaget. I Stockholm har de flesta seriösa utförare elektriker knutna till sig.

Massagebadkar

Ett badkar är en fin spadetalj i sig själv, men med en massagefunktion, varma jetstrålar som masserar dina ömma punkter, blir lyckan total. Massagebadkar, eller bubbelbadkar, finns i många olika storlekar och med alltifrån enklaste möjliga modell med fyra fem massagestrålar till stora jacuzzis med plats för två, med inbyggt ljus och ljud. Välj det som passar ditt utrymme och din plånbok.

Belysning

Ljuset ska vara dimbart och kanske kombineras med några färgade lampor för extra mys. En fin detalj att komplettera med kan vara gammaldags lampetter på väggarna som man lätt hittar i en antikvitetsaffär, men se till att de installeras av en behörig elektriker på ett säkert sätt.

Växter

Gröna växter som trivs i badrum är ett måste för att skapa den riktiga spakänslan. Det är något visst med att koppla i ett rum där också växter trivs och håller sig fräscha. Bäst är naturligtvis om badrummet har ett fönster, men det finns växter som klarar sig bra öven utan fönster. Exempel på sådana växter är Dracena, Juvelblomma, olika typer av småpalmer och förstås klassikerna murgröna och ormbunke.

Ljudsystem

För att riktigt kunna njuta av spaupplevelsen är det bra med någon form av ljudsystem för att streama avkopplande musik eller ljudkuliss, vågor till exempel. Många hifitillverkare tillhandahåller fristående högtalare som kan styras med en app i telefonen. Hör dig för i närmaste hemelektronikaffär.

Mer inspiration

När du kontaktar en renoveringsfirma för din badrumsrenovering kommer de säkert att kunna bistå dig med ytterligare tips och idéer för att förverkliga ditt spa. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna, så se till att ge den näring genom att leta inspiration på hemsidor, i kataloger och i butiker i Stockholm. Lycka till!

11 Nov 2017