Hur mår man bra

Träning och kost hör ihop

Oavsett vilket mål man har med sin träning så måste man inse att kosten kommer att spela en både stor och synnerligen viktig roll kring huruvida man når målet eller om man misslyckas. Vill du blir starkare och skaffa dig mer muskelmassa så måste du äta en speciell typ av kost och om du vill bli lite uthålligare för att orka mer i elljusspåret så är det annan typ av kost som bäst kommer att möta dina behov.

 

Det vanligaste scenariot gällande kost och träning är dock att man vill gå ner i vikt och av den anledningen så är det området det vi kommer att fokusera på här. Att gå ner i vikt handlar först och främst inte om en sprint, det är snarare ett maratonlopp.

 

” Vadå, jag har sett folk gå ner flertalet kilon bara på några veckor och där de följt en speciell diet ”!

 

Ja, det har vi alla gjort – men på samma gång har vi också sett samma personer återgå till vikten de hade innan de satte igång med sin diet. En viktnedgång ska ses som ett långsiktigt projekt och där man även stannar kvar vid den vikt man vill nå. Därför så bör kosten vara någonting som man gillar och som man vill fortsätta att äta – att följa en diet skapar ofta olust kring mat och sker utav mer tvång än av någonting annat. Mat – och träning – ska vara lustfyllt och vi tänkte försöka visa hur man kan skapa den känslan.

 

Kost och träning för viktnedgång

Det vi tänkte göra är att räkna upp några tankar dels kring vad du ska äta och dels vad du ska fokusera på rent träningsmässigt om ditt mål är att gå ner i vikt. Målet, enligt oss, är att du ska få in en sådan rutin att råvarorna och livsmedel som nämns här är sådana som du, även då du nått din målbild, kommer att fortsätta att lägga i varukorgen och att träningen har blivit en del av din vardag. Det senare är nämligen inte ovanligt. Träning handlar om ta sig över den första tröskeln – då allt känns jobbigt – och har man gjort det; ja, då blir det nästan som en medicin man måste ta för att överleva.

Tänk på detta gällande kosten:

Tänk på detta gällande din träning:

 Gå promenader. Raska promenader i ungefär 45 minuter ger god förbränning. Vårt råd är att du försöker få det som en rutin att genomföra en daglig promenad innan frukost – då bränner du som allra mest. In med hörlurarna, ladda en härlig spellista och låt apostlahästarna bära dig till sin nya matchvikt!