Hur mår man bra

Blogg

RSS

Gör en hårborttagning på Östermalm och slipp rakhyveln

21 May 2023

Allt fler drömmer om att slippa rakhyveln och den irriterade huden efteråt. Idag är det möjligt att bli hårfri på andra sätt - gör hårborttagning på Östermalm.

Mia hade inte varit ute och festat på evigheter. Sedan det tog slut med pojkvännen hade hon verkligen grävt ned sig i hemmet. Nu bestämde hennes vänner att det var dags för henne att följa med och ha en rolig kväll i Stockholm. Mia visste att det var dags och var glad, samtidigt som hon hade mycket att förbereda.

Det var över två månader sedan det tog slut med pojkvännen. Sedan dess hade hon inte rakat benen. Man kan väl säga att det var mycket hår. Mia ogillade verkligen att raka sig. Hennes hud blev alltid så irriterad och sedan kom de älskade plitorna som höll henne vaken av klåda på nätterna. Mia var trött på det och ville bli kvitt håret helt.

Hårborttagning gör huden len

Mia började kolla upp alternativen till att bli helt hårfri på vissa kroppsdelar. Hon ville slippa raka benen, bikinilinjen och även haka och överläpp. Hon hittade ett behandlingscenter som gjorde hårborttagning på Östermalm. De behandlade alla de ställen hon önskade få hårfria.

Med hjälp av ett intensivt pulserande ljus förstörs hela hårsäcken så inget nytt hår kan växa ut. Detta var ett perfekt alternativ för Mia som var så himla trött på att behöva raka sig. Nu inför utekvällen hade hon inget val, men snart skulle hon vara helt hårfri.

Ta tillfället och anmäl dig till en hundkurs i Stockholm

24 Mar 2023

Känner du att det är dags att ta tag i hundträningen? På en hundkurs i Stockholm kan du få hjälp med det nödvändigaste och få bra tips för hur du går vidare.

Det är lite trixigt att jobba med en hund. En vältränad hund sköter sig så bra och ställer aldrig till med några problem och orsakar inget kaos. Men hur kommer man dit egentligen? När du går på promenad, hur agerar din hund när ni stöter på andra hundar?

På en hundkurs i Stockholm så får du hjälp med allt från det mest grundläggande till de svårare momenten. Varje hund är unik och behöver olika typer av stimulans och träning. Men en universell sanning är att varje hund mår bra av att bli tränad. Det ger mening till livet.

Vilken inriktning du ska välja på din hundkurs

Många gånger så är det rasen och formen på din hund som avgör vilka kvalitéer som är starkare och vilka som är mindre framträdande. Varje hund har dessutom en egen uppsättning personlighetsdrag som gör varje dag till ett äventyr. Lydnadsträning passar alla hundar. Det är grundläggande moment som varje hund och hundägare bör bemästra.

När du sedan har din hund under kontroll så finns det många olika inriktningar. För den som gillar att jaga så går det att träna din hund så att den blir din partner. Du som älskar spänningen av tävlingar kan inrikta dig på agility. Det finns en hundkurs för alla hundar och hundägare.

Här finns en cateringfirma som passar alla

2 Mar 2023

När man behöver hjälp med maten inför festen, är det bra att veta att det finns en cateringfirma som erbjuder catering i hela Sverige, med alternativ för alla.

Så den länge planerade återträffen är redan om en vecka och ni som tyckte att ni hade så gott om tid att förbereda allting, inklusive maten. Nu råkar ju även ett antal av gästerna ha särskilda önskemål gällande kosten och du är själv inte den som frivilligt sätter på dig kockmössan hemma.

Lyckligtvis behöver ni inte behärska kökets alla hemligheter själva, när det finns en cateringfirma som har som yrke och specialitet att ordna catering i hela Sverige.De har tumme för de flesta populära maträtterna, från enklare wraps till flerrätters middagar och avancerade efterrätter som inkluderar både tårtor och andra läckra bakverk.

Cateringfirma som erbjuder något för alla smaklökar.

Fördelen med att anlita en cateringfirma är att man inte behöver vara kocken själv och följaktligen kan man luta sig tillbaka och låta proffsen sköta jobbet. En väletablerad cateringfirma kan ofta erbjuda alla sorters mat med både laktos- och glutenfria alternativ samt vegetariska eller helt veganska menyer. Vilka önskemål dina gäster än kan tänkas ha på maten, så går detta säkerligen att ordna.

När det börjar dra åt festligheter framöver, passa på att kika på vad er cateringfirma kan erbjuda som passar ert evenemang, oavsett om det rör sig om ett bröllop eller en återträff. De har garanterat ett erbjudande som passar de flesta tillfällen.

Att skaffa tandimplantat i Stockholm

30 Dec 2022

För den som blivit av med en eller flera tänder är tandimplantat i Stockholm en bra lösning. Att ersätta tänder ger både hälsofördelar och hjälper utseendet.

Det är viktigt med utseende men det är viktigare med funktion. Den som haft oturen att bli av synliga eller mindre synliga tänder vet precis. Dagligen blir man påmind om att man inte kan tugga som tidigare och lika ofta ser man att ansiktet inte ser ut som tidigare. I förlängningen kan resterande tänder också börja flytta sig.

Tandimplantat är den självklara och permanenta lösningen på problemet. Ett implantat tar lite tid att ordna men när processen väl är avklarad sitter tanden där och den sitter för alltid. Den skiljer sig inte i utseendet och den kan skötas exakt som de naturliga tänderna. Enklare och bättre blir det helt enkelt inte.

Bättre livskvalitet med tandimplantat

Hur går det hela till? Jo, det börjar naturligtvis hos din tandläkare i Stockholm och med en undersökning. Tillsammans kan din tandläkare och du konstatera att tandimplantat är lösningen för dig. Därefter förbereder man för implantatet. Ibland kan man behöva stärka käkbenet innan. Annars gör man en liten operation då titanskruvar sätts på plats.

Medan titanskruvarna växer fast tillverkas själva implantatet. Man kontrollerar din tandfärg och hur tanden ska se ut. Därefter sätts ditt tandimplantat på plats och fästs i skruvarna för all framtid. Ditt utseende är detsamma som innan du blev av med tanden och du kan tugga och använda tänderna som vanligt. Din vardag fungerar igen. Tandimplantat kan du läsa mer om, gå till denna sida: tandimplantatstockholm.nu 

Nyår Orbaden - fira in året på bästa sätt

12 Oct 2022

Dags att börja planera för nyårsafton? Få fester är så viktiga på förhand - och få slutar med samma antiklimax som en nyårsfest. Folk klär upp sig till tänderna, man lagar trerättersmiddag, man ordnar med musik och underhållning och man fixar med fyrverkerier. 10-9-8… 2-1-0. Slut. Var det inte mer än så? 

Förväntningarna på vad en nyårsafton står ofta i vägen för vad den skulle kunna bli. Vilket är helt fantastisk och här nedan ska vi slå ett slag för det mer oväntade. Vad sägs om att resa bort över hela nyårshelgen och tillbringa den tillsammans med den/de du älskar? Att boka in i och fira nyår i Orbaden ger dig en möjlighet att andas, bli omhändertagen, slappna av och ladda batterierna - allt i en makalös miljö i hjärtat av Hälsingland. 

Orbaden är en klassisk kurort i Hälsingland som genom åren huserat allt från kändisar, konstnärer, politiker och företagsledare som kommit dit med ett gemensamt mål: att slappna av och rensa skallen i en underbar miljö. Låter detta intressant?

Nyår i Orbaden ger dig allt du behöver 

Att fira nyår i Orbaden är ett nyår där du och dina behov står i centrum. Du bor på ett vackert hotell i ett fantastiskt rum och där ett spa står redo att välkomna dig närhelst du känner för det. Utöver detta så finns en restaurang - känd för den magnifika utsikten - där maten tillagas med lokalproducerade och ekologiska råvaror. I paketet finns både frukost, lunch, middag och afternoon tea inkluderat. 

För, det handlar om ett paket. Nyår i Orbaden går att boka via bussbolag som ser till att du både reser dit med stil och komfort - och kommer hem på samma sätt. Det enda du behöver göra är att se till att vara på plats när bussen går och att ha en väska packad. I övrigt så är det bara att slappna av och vänta in nyårsklockorna. Hörde vi Gott Nytt År?

Företagshälsovård när du behöver den finns i Stockholm

25 Sep 2022

Företagshälsovård är något som börjat sprida sig och visat sig ha goda resultat i Stockholm. Här blir du omhändertagen på ett fint och förtroendegivande sätt.

När många arbetar i ett stort företag kan det vara svårt att springa ifrån på dagen för att gå på en hälsokontroll. Men hur praktiskt vore det inte om kontrollen kom till företaget istället. För en del känns det bättre, medan det för andra känns skönare att kunna gå till en klinik efter sin arbetstid.

Företagshälsovård har olika inriktningar i sättet att arbeta, men allt syftar till att de anställda ska må bra på en arbetsplats. För att det ska bli så krävs det att man tar tag i begynnande problem av olika slag i god tid. Ett sätt är att ta prover, ett annat att erbjuda samtal.

Att erbjuda företagshälsovård i Stockholm är en bra idé

Den som kom på idén att erbjuda företagshälsovård i Stockholm var verkligen ute i rätt ärende. Det blir så mycket smidigare för alla om man anlitar företagshälsovården. För dig som är företagare är det säkert av högsta vikt att alla dina anställda mår bra. Delvis för att du då har motiverade medarbetare.

En medarbetare som mår bra presterar bättre på arbetsplatsen. Det säger sig självt. Dessutom blir den här personen inte sjuk på samma sätt som när man inte arbetar förebyggande, och det innebär att företaget sparar pengar. När den spiralen är igång blir det mer förtjänst och kanske högre lön till medarbetarna.

Solarium för dig som vill vara genuint solbränd i Västerås

20 Sep 2022

Den som vill kunna se brunbränd ut på bild men inte åka till Bali kan gott vända sig till ett solarium i Västerås. På Insta ska det vara äkta, även brännan.

Hur gör man om man är en miljömedveten influencer som ändå vill vara med och tävla om snyggaste solbrännan? Man kan ju inte direkt boka ett flyg till Bali och lägga sig på stranden. Men däremot kan man besöka ett solarium i Västerås.

Det är dessutom betydligt billigare, så då har man möjlighet att lägga det ekonomiska krutet på sitt övriga content. Kläder kanske, eller dyra restaurangbesök flera gånger i veckan. Det kostar på att jobba med att visa upp det ljuva livet. Som tur är går det att fejka det mesta.

Äkta bränna på solarium i Västerås

Men på ett solarium i Västerås behöver du inte alls fejka någonting. Här är det inte BUS som gäller utan äkta vara. Många menar att BUS lägger sig som en hinna på huden, som fläckar av sig på kläderna. Inte bra för någon som vill kunna beställa hem en massa kläder, plåta sig i dem för Instagram och sedan skicka tillbaka dem igen.

Nej, det är solarium som gäller. Om man inte vill satsa på den riktigt bleka looken, men den kan vara svår att få till. Risken är att sommarhalvåret bara spårar ut i en riktigt bonnabränna. Och det går minsann inte hem på sociala medier. Fail. Big fail. Huge!

Dags för HLR-utbildning i Stockholm

29 Jun 2022

Vid en akut situation är människan som först kommer till platsen viktig. Förhoppningsvis har denna gått på HLR-utbildning i Stockholm och vet vad man gör.

Kenta jobbade som lastbilschaufför och hade för en tid sedan varit först till en olycksplats. Han gjorde så gott han kunde och lyckligtvis gick det bra. På ett möte hade frågan väckts om chaufförerna skulle få gå en kurs och lära sig hur de skulle agera i en liknande situation under arbetspasset.

Det visade sig att många av arbetskamraterna hade råkat ut för samma sak och oroade sig för att det skulle hända igen. Det var en ögonöppnare för chefen som bestämde sig för att se vad som fanns i närheten. Kanske kunde ett utbildningsföretag komma till huvudkontoret utanför Stockholm och ha utbildningen.

HLR-utbildning på agendan

Utbildningsföretaget i Stockholm som valts ut kunde mycket riktigt komma till dem. De hade flera olika kurser och efter att ha funderat bestämde chefen att de skulle få en kurs som innehöll både HLR-utbildning och första hjälpen. Det skulle ge en extra trygghet för lastbilschaufförerna när de senare gav sig ut på vägarna.

Kursen varvade praktik och teori. De fick lära sig hur man skulle göra konstgjord andning. Stoppa blödning och snabbt se i vilken ordning olycksoffer behövde få hjälp. Dessutom skulle de få lära sig hur man använder en hjärtstartare. En kunskap som var bra när man behövde hjälpa en person i ett samhälle eller en stad där det finns hjärtstartare på flera ställen.

Företagshälsovård med tilläggstjänster i Uppsala

5 Jun 2022

Företagshälsovård i Uppsala kopplas ofta till hälsokontroller och olika tester. Men det finns fler tjänster än så att lägga till företagets egna avtal.

Marita hade ett avtal med företagshälsovården sedan många år tillbaka som gällde alla anställda. Det hade fungerat bra och hon var särskilt nöjd med deras snabba agerande när de anställda behövde hjälp utöver det vanliga. Då kunde hon kontakta dem och be om exempelvis en psykolog, något Marita uppskattade mycket.

Hennes företag i Uppsala arbetade med kundservice över telefon och var anlitade av olika kunder. Det senaste året hade hon märkt ett ökat antal sjukskrivningar på grund av problem med rygg, nacke och axlar. Det förvånade henne eftersom nya ergonomiska möbler inköpts för en bättre arbetsmiljö. Men hon gissade att det hängde ihop med den ökade övertiden.

Företagshälsovården tog hand om ömma muskler i Uppsala

Marita skulle behöva anställa fler för att undvika den höga övertiden. Men kanske kunde även hennes företagshälsovård i Uppsala hjälpa till. Hon ringde för att förhöra sig om det fanns möjlighet för henne att lägga till massage i avtalet. Det visade sig gå alldeles utmärkt och hon bestämde sig där och då för att göra det.

Senare i veckan kallade hon till möte innan telefonslussarna öppnade. Hon bjöd på frukostmackor innan hon berättade nyheten. Från och med nästa månad skulle de få möjlighet att gå på massage en gång i månaden på företagets bekostnad. Personalens applåder ville aldrig ta slut. Marita försäkrade att det var hon som skulle tacka då de gjorde ett fantastiskt jobb för företaget. Läs vidare om företagshälsovård på denna hemsida: www.företagshälsovårduppsala.se

Förebygg långvarig sjukdom med hälsokontroll i Västerås

10 Apr 2022

En hälsokontroll kan förebygga långvarig sjukdom, genom att upptäcka tidiga symtom. Som företagare i Västerås är det bra att kartlägga risker och därmed undvika långa sjukskrivningar.

Har du ett företag med många anställda och har du kanske haft problem med sjukskrivningar? Det är kostsamt både i pengar och i lidande, både för den enskilde och för företaget. Ett sätt att förebygga sjukskrivningar är att erbjuda hälsokontroll i Västerås för dina anställda.

En hälsokontroll med fokus på friskvård är ett sätt att bibehålla hälsa hos personal. För den enskilde kan det bli en förhöjd livskvalitet.

En hälsokontroll ger en gedigen kartläggning av hälsan

Vid en hälsokontroll fyller man i en hälsoenkät. Det genomförs även flera prover och tester tas, bland annat tas EKG och blodprov. Man testar också lungfunktion med mera. Allt för att få fram en individuell hälsoprofil, med rekommendationer för friskvård. Testerna följs upp för att se utfall av rekommendationerna. Det handlar om långsiktig uppföljning för att säkerställa en hållbar friskvård och god hälsa. En bra rehabilitering är också mycket viktig.

Som arbetsgivare skapar du inte bara ett bättre klimat för dina anställda, du skapar också en mer attraktiv arbetsplats. En arbetsplats där man känner sig värdefull som arbetstagare och där man vill vara kvar länge. Som företagare är det lönsamt med frisk personal, alla sjukskrivningar är dyrbara. En arbetsplats med mycket sjukfrånvaro blir också en oattraktiv arbetsplats. Investera i din personal och ditt företag genom att erbjuda hälsokontroller. En investering som ökar inkomster och livskvalitet.

Kiropraktor i Vasastan som hjälper vid akuta besvär

12 Mar 2022

Smäller det helt plötsligt till och gör ont i ryggen behöver man oftast omgående hjälp. Hos en kiropraktor i Vasastan kan man få rätt behandling mot smärtan samt råd om hur den kan förebyggas.

Har man inte ont i ryggen så använder man den ibland på ett oklokt sätt. Man böjer sig, lyfter saker eller reser sig på ett sätt som gör att belastningen blir fel, och då svarar ryggen med smärta.

Ryggsmärta kan göra att man blir sängliggande och inte kan arbeta på flera dagar, och därför vill man få den behandlad så fort som möjligt. Det är som med tandvärk—smärtstillande medel hjälper bara för stunden.

Hos en kiropraktor i Vasastan kan man få hjälp att bli av med sina besvär. Den akuta smärtan kan lindras och det gör allt lättare, men det viktiga är att man också förstår varför man fick ont.

En kiropraktor med helhetssyn ger långsiktiga resultat

När man kommer till en kiropraktor får man efter samtal och undersökning en diagnos. Utifrån den bestäms det sedan vilken behandling man ska ha. Den vanligaste behandlingen är massage, men det finns andra metoder som kan skapa den förändring i rörelseschemat som botar smärta eller stelhet på lång sikt.

Några av de behandlingar som man erbjuder hos en kiropraktor i Vasastan är aerial yoga massage och stötvågsbehandling. Stötvågsbehandling har visat sig vara väldigt effektiv vid bland annat tennisarmbåge, hopparknä och problem med benhinnorna. Som en del av en rehabiliteringsprocess kan man också få rörelseträning och medicinsk fotvård. Läs mer om kiropraktor på denna hemsida: https://www.kiropraktorvasastan.se/

Ordna tandimplantaten i Malmö!

16 Feb 2022

Ibland kan man behöva ersätta förlorade tänder av olika anledningar. Ingen dömer dig här. Livet är fullt av roliga saker som kan sluta med en glugg i leendet. Ordna tandimplantat i Malmö.

Ersätt förlorade tänder på en modern mottagning i Malmö med hjälp av tandimplantat. Kliniken använder sig av tandimplantat som är av högsta kvalité och tillverkade i Sverige. Tandimplantat, till skillnad från tandproteser, har en chans att accepteras av din mun och på så sätt kommer de bli en del av dig. Snart kommer du inte att känna skillnad på dem eller dina originaltänder. Du kommer äta som vanligt, prata som vanligt, borsta tänderna som vanligt. På en gratis konsultation får du reda på mer om ingreppet och hur det går till, priset samt att dina förhoppningar vägs in i beslutet för att se om du är en lämplig kandidat.

Tandimplantat på en modern och proffsig klinik

Du ordnar dina tandimplantat på en modern klinik för en modern tid. Generösa öppettider, välutbildade, lyhörda specialister inom tandläkaryrket och moderna verktyg som gör alla typ av ingrepp säkra. Kliniken förlitar sig på den allra senaste vetenskapen inom branschen och kommer aldrig att kompromissa om sin standard eller din säkerhet. Att få tandimplantat sker i fyra steg: undersökning, operation, en kontroll efter läkningen och sedan färdigställs operation. Det kan tyckas omständligt och kan anses vara dyrt men fråga dig själv, vad är alternativet? Att inte laga? Billiga kopior och behöva göra om operationen? Du har inget att förlora på att komma på en gratis konsultation.

Kan en lägenhetsrenovering öka välmåendet?

14 Feb 2022

Att renovera sin lägenhet kan öka ens välmående på flera olika sätt, både fysiskt och psykiskt. Gamla lägenheter kan vara dåligt utrustade och inte ha sådant som de flesta moderna lägenheter har. Ta till exempel diskmaskin. Att göra en renovering och i och me den installera en diskmaskin i ett kök som förut inte hade en sådan apparat kommer öka trivseln för de som bor där otroligt mycket. Diskmaskinen kommer göra att de har tid att göra annat som de tycker om. Dessutom slipper de ha händerna i vatten vilket gör att de kommer bli mindre torra.

Det är allmänt känt att människor mår bättre i miljöer som de tycker är vackra. Att boa in oss på olika sätt har människor gjort ända sedan vi bodde i grottor. När man renoverar sin lägenhet följer man på så vis en naturlig mänsklig instinkt. Till och med en enklare lägenhetsrenovering i Stockholm kan verkligen göra en stor skillnad för ditt välmående.

Små förändringar som gör mycket för din bostad

Ofta behöver man inte ta fram släggan och slå ut väggar för att göra om hemma. Vi har några tips som kan göra stor skillnad hemma hos dig.

Måla om

Att måla om är varken kostsamt eller komplicerat men kan göra att ett rum för en helt annat känsla. Täck över golvet, tejpa listerna och tvätta väggen sedan är det bara att köra igång. Just nu är det inne med mönster och pasteller. Du kan skapa dina egna mönster genom att använda maskeringstejp eller stenciler. Vill du göra en större förändring kan du satsa på att måla taket också. Även golv går att måla men då måste du köpa speciell golvfärg som är ganska kemiskt stark.

Byt ut textilier

Även detta är betydligt enklare än att bygga om och kan göra att rummet får ett helt nytt uttryck. Byt dina gardiner, dina kuddar, dina filtar, dina mattor och ditt överkast. Det behöver inte blir särskilt dyrt, du kan fynda fina textilier på en secondhand-sida som till exempel Tradera eller gå till en affär som Kupan eller Emmaus. Ta med dina gamla grejer och lämna där så kanske någon annan kan få glädje av dem.

Inred med växter

Växter hjälper till att rena luften. Om du bor i en stad så behöver du med största sannolikhet hjälp med att rena alla de bensener och annat farligt som flyger runt i luften hemma hos dig. Att inreda med växter är att förena nytta med nöje. Köp sådan växter som är kända för att rena luften så kommer du snart känna skillnad. Investera i fredskalla, ampellilja och orkideer. Blommor som är både vackra och effektiva när det kommer till luftrening!

Här hittar du fler tips inför lägenhetsrenoveringen: lägenhetsrenoveringstockholm.nu

Tandhygienisten är din första kontakt

18 Jan 2022

När du går till tandläkaren i kvarteret för kontroll, är det din tandhygienist i Solna som är den första kontakten. Tandhygienisten tar röntgenbilder och inspekterar noga dina tänder.

Kanske har du mycket fina, välskötta och hela tänder. Då händer det inte så mycket mer, utan du kanske får lite fluorlack och sedan är besöket över. Du pustar ut för att du slipper träffa tandläkaren alls, och det blir en enkel och billig kontroll istället för en kostsam lagning med flera återbesök. Men tandhygienisten ger också goda råd om hur du borstar och håller dina tänder så fina som möjligt.

Tänder som bara går sönder

Det finns folk som borstar noga och aldrig äter godis, och ändå får de ständigt hål i tänderna. Motsatsen finns också, där riktigt slarviga människor inte har minsta lilla hål, hur mycket godis de än trycker i sig. Eftersom det inte finns någon exakt rättvisa, får man göra det bästa av sin egen, individuella situation. Din tandhygienist i Solna kanske rekommenderar en viss sorts tandstickor eller tandsköljmedel som är effektivt för dig.

Tandkvaliteten man är född med kan inverka, men också vilken sorts sammansättning på saliv man har. Vissa människor verkar ha perfekta tänder, och andra har sådana som bara går sönder. Tandhygienisten letar efter tandfickor som kan behöva extra noggrann omsorg, och du behöver kanske både stickor och tandtråd som ska användas dagligen. De flesta av oss får lite tandsten, och det skrapar tandhygienisten bort. Grundläggande skötsel av dina tänder kan motverka hål i dem.

Styla skägget hos en barberare

15 Jan 2022

Har du ett skägg? Du är långt ifrån ensam. Det är få trender som visat sig vara lika hållbara som den med just skäggväxt. Oavsett vilken kille det handlar om så är skägget idag en naturlig del av ansiktet. Man kan se det hos en finanskille, en kille som sysslar med idrott och hos killar som gillar kultur, böcker och ett vanligt familjeliv.

Skägg säger något om bäraren och det adderar en extra dimension till personligheten. Man ser lite farligare ut, lite mysigare och snällare ut och man kan se lite mer manlig och vuxen ut - allt beror på vilken typ av skägg man väljer och vilken kvalitet man har på sina skäggstrån. Det senare är en viktig punkt för att alla män med skägg: du kan förbättra kvaliteten på ditt skägg genom att vårda det bättre.

Ta hand om ditt skägg!

Tyvärr så ser man detta överlag hos män: vi har svårt att ta sådana frågor på allvar. Att vårda huden handlar maximalt om ett tjockt lager med hudkräm någon gång i veckan. Håret å sin sida handlar om hårvax och minimalt med schamponering och i övrigt så är tvålen det som används - oavsett om det handlar om ansiktet eller övriga kroppen. Ditt skägg mår bra och ser bättre ut om du tar hand om det. Här kan exempelvis skäggolja vara en bra lösning och en bra rutin att börja dagen med.

I övrigt så kan man även peka på behovet av professionell hjälp. Skägget kommer att växa och detta innebär att det krävs viss ansträngning för att hålla det fräscht och välvårdat. Det är skillnad på ett större skägg som blivit behandlat och på ett skägg som bara vuxit sig stort. Att lägga grunden hos en barberare i Stockholm ger dig som skäggig en enklare resa mot att alltid ha ett välvårdat skägg. Det blir enklare att underhålla, du får en massa tips om skötsel och framförallt så får du också ett skägg som passar din ansiktsform och stil. Det kommer att framhäva dina snyggare drag - och dölja de lite mindre iögonfallande.

En barberare ger dig mer än bara snyggt skägg

Ser man till andra länder i Europa och världen så är en barberare ett respekterat och välutnyttjat yrke. Där finns traditioner av att gå till en barberare och få både skägg, mustasch och övriga delar av ansiktet och halsen omvårdade och omhändertagna - i exempelvis Italien ser man att män redan i en tidig ålder, med knappt utvecklas skäggväxt, går till en barberare. Där gör man det av den enkla anledningen att man utöver vård även får ett socialt sammanhang att delta i.

Det handlar om att unna sig lyxen av att sätta sig ned, få en varm handduk runt halsen, bli insmord med en massa härliga produkter och få sitt skägg klippt och rakat och känna att man står i centrum. Hur ofta ges man egentligen den chansen i vår uppskruvade tid? De flesta barberare i Stockholm ger även en heltäckande tjänst där man kan klippa till en frisyr som passar skägget. Det handlar om att nå maximal potential i sitt eget yttre - och om att unna sig lite vardaglig lyx. Trenden med skägg är här för att stanna, men de flesta skulle må bra av lite professionella händer mellan varven.

← Äldre inlägg