Hur mår man bra

Behöver du hyra elverk?

Behöver du hyra elverk i Stockholm? Det kanske låter som en märklig fråga, men ska man ordna en fest, använda ett DJ bås, eller behöver en spis utomhuus som drar el, då kan man behöva ett extra elverk. De som ordnar med konserter eller andra föreställningar utomhus, kan också behöva hyra ett elverk så att man tillgodoser behovet av el. Många lampor till scener, instrument och mikrofoner behöver el för att fungera som de ska. Arrangerar man med hoppborgar eller har andra saker som går på el, kan man behöva ett extra elverk.

Vad är ett elverk?

Ett elverk som man hyr för en kväll eller dag, eller en vecka, eller till och med en månad, får man den el som man kan behöva. Alla små elverk har 1 kilowatt el med multimegawatt som kan försörja ett helt elnät. Om man till exempel skulle råka ut för ett strömavbrott, till exempel kan man behöva ha egna elverk, är på sjukhus, i kök som har mycket mat i kylar och frysar och på andra ställen där det inte fungerar om man skulle råka ut för ett långvarigt strömavbrott. Ett elverk ser då till att verksamheten fortsätter att fungera. Allt fler verksamheter behöver el. På sjukhus, finns det många maskiner som försörjer apparater som uppehåller människor som är i behov av respirator, hjärtmaskiner och andra maskiner som kräver el för att fungera. Har du själv sett till att klara av en akut situation som kräver el? Vi lever ju alltmer och är i behov av alltmer el. Allt fungerar bara med el. Så har du förberett dig för en situation som skulle innebära att strömmen går och inte kommer tillbaka på flera dagar?

Hyra elverk i Stockholm

Funderar man på vad som skulle kunna hända om man inte längre hade tillgång till el, och oroar sig, kan man skaffa sig ett eget elverk. Och varför inte? Har man ett eget elverk, behöver man inte oroa sig för en akut situation som innebär att man inte har tillgång till el. Det mesta finns ju i datorn, många kan inte lyssna på radion, utan el. Man kan inte ringa, utan el, och maten förstörs som kräver nedkylning och nedfrysning. Det går inte att laga mat, utan en spis som går på el. De flesta hushåll i storstäderna är helt beroende av el. Man kan inte spola utan el, många hissar och dörrar fungerar inte utan el.

2 Aug 2019