Hur mår man bra

Bli av med din generande hårväxt för gott

Det finns ett slags stigma över hårväxt i västvärlden - speciellt för kvinnor; men där även män i vissa fall är drabbade. Det hela handlar om hur normen ser ut. Vi ska, helt enkelt, inte ha hår på vissa kroppsdelar. Något som står i direkt kontrast mot att det de facto växer hår just på dessa kroppsdelar. Mer eller mindre - för vissa så kan det räcka med att raka/vaxa benen, armhålorna, överläppen, ryggen, bikinilinjen eller bröstet för att man ska våga ge sig ut under sommaren utan att vara alldeles påbylsad av tunga kläder.

För andra så räcker inte dessa lösningar. Alla ser vi olika ut och gällande hårväxten så är detta definitivt inget undantag. För personer med kraftig hårväxt så kan alltså sommaren vara en ren plåga. man skäms över att klä av sig, man tycker att alla tittar, man försöker skyla sig och så vidare - allt av den anledningen att vårt samhälle och vår kultur ser att man inte ska ha för mycket hår. Löjligt - men inte desto mindre sant.

Det som dock kommit att underlätta är attd et under senare år kommit en metod som visat sig vara ytterst välfungerande och där man med hjälp av laser tar bort håret. Något som ger ett permanent resultat och som innebär att personer med generande hårväxt alltså slipper skämmas. Och: hårborttagning med laser sparar pengar också. Visst - du betalar en summa initialt; men i och med att du slipper håret i framtiden så kommer du att kunna räkna denna kostnad som en investering. Tänk bara på hur mycket du lägger på rakhyvlar, på vax och på andra - mer eller mindre fungerande - lösningar och alternativ.

Boka in hårborttagning med laser i Stockholm

Är då hårborttagning med laser något för dig, kan du som kvinna i exempelvis Stockholm definitivt säga att du kommer att bli kvitt din generande hårväxt för alltid? Nej, tyvärr inte. Som sagt - alla är vi olika och gällande en hårborttagning med laser så gör man alltid en individuell bedömning av varje patient. Generellt så kan vi säga att de personer med ljusare pigment eller mörkt hår är bättre kandidater än de med motsatta förutsättningar. Även de med många tatueringar brukar bedömas som olämpliga för behandlingen.

Gällande själva processen så ska man även säga att det tar tid innan resultatet nås. Varje behandling tar förvisso mellan 20-40 minuter, men det krävs fler än en sådan. Besöker du en klinik i Stockholm och bedöms som en lämplig kandidat för hårborttagning med laser så får du räkna med att det krävs mellan 3-7 olika behandlingar - dessutom med en relativt lång vila mellan varje tillfälle. Räkna åtminstone med att vilan ska vara minst 4 veckor, ibland så kan den vara så lång som tio veckor. Rådet är alltså att man besöker kliniken redan under vinterhalvåret så att man kan möta sommaren utan den generande hårväxt som tidigare varit ett hinder för att fullt ut njuta av årstidens frukter.

28 Nov 2017