Hur mår man bra

Bli av med fett genom coolsculpting

Vi har alla olika kroppar och vi hr alla olika typer av skavanker som vi gärna döljer – men som vi helst av allt skulle vilja bli av med för gott. För många så stavas skavanken i fråga fett och gemensamt för många är att fettet är svårt att bli av med.

” Vadå; det är väl bara att äta lite mindre och röra på sig lite mer – då försvinner väl också fettet”? Ja, och nej. Man ska nämligen göra en skillnad på en viktnedgång och en ansamling av fett också. Vi säger att du de facto ändrar din livsstil; du är till en början lite överviktigt och du vill gå ner i vikt. Något som du gör genom regelbunden träning samt en mer medveten och anpassad kost. Efter några veckor så har du också börjat närma dig din ideal- och målvikt.

Men: innebär detta att din kropp ser ut exakt som du vill och önskat? I många fall så är så inte fallet; kroppen har fortfarande kvar en viss mängd fett på valda områden. Det kan handla om bukfett, det kan handla om fettsamlingar runt rumpan och det kan vara en dubbelhaka. Som vi sa; våra kroppar är olika och reagerar olika på exempelvis förbränning genom träning. Det går liksom inte att punktbränna bort fett från magen genom att lägga sig dagligen och göra 200 situps. Du får en starkare magmuskulatur; men fettet – det sitter i många fall kvar. Lösningen? Vi skulle rekommendera coolsculpting.

Coolsculpting är en metod som kommit ur åratals intensiv forskning av två stycken världskända forskare – Dr Rox Andersson och Dr Dieter Mannstein – och det som skiljer just denna metod från andra fettavlägsnande metoder är att coolsculpting inte är ett ingrepp. Det krävs således ingen kirurgi för att bli av med fettet. Som namnet antyder så använder man istället kyla och om vi förenklat ska ge en förklaring så kan vi säga att du vill bli av med fett från din mage och står inför att prova coolsculpting.

Så fungerar coolsculpting

Här kommer sköterskan att placera ett munstycke just över området där fettet sitter och därefter så kommer ett vakuum att suga upp fettkristallerna varpå dessa fryses ned och således även försvinner. Under denna behandling – som tar ungefär en timme – så kan du ligga ned och läsa en bok eller svara på viktiga jobbmail; behandlingen är smärtfri och du slipper alla risker som annars kommer vid exempelvis en fettsugning (narkos exempelvis).

Efter avslutad behandling då – vad kan man göra då? Ja, du kan göra exakt vad du vill. Det fina med coolsculpting är de minimala konsekvenserna och den uteblivna konvalescenstiden. Vissa kan känna ett visst obehag; men de allra flesta kan redan samma dag återgå till arbetet och leva normalt igen. Ett återbesök behöver göras efter ungefär sex veckor där man kontrollerar den pågående effekten.

För; först efter ungefär fyra månader kan man se en full effekt av coolsculpting och det handlar således inte om en quickfix som du gör veckan innan en utlandsresa. Viktigt att poängtera är även det vi berört tidigare: coolsculpting handlar om att avlägsna fett – behöver du gå ner i vikt så finns det andra vägar att gå.

Här kan du läsa mer om denna nya metod för fettborttagning: http://www.coolsculptings.se/.

19 Feb 2017