Hur mår man bra

Dags för fest!

Finns det något roligare än en riktigt bra och välarrangerad fest? Glada människor som pratar, dansar och äter got mat. Anledningar finns det gott om. Det kan handla om högtider, födelsedagar, bröllop, studentfester, företagsfester, inflyttningsfest eller helt enkelt för att man vill festa med sina vänner.

Men det är inte bara att boka ett datum och få dit festdeltagare. Det kräver mycket planering och det är mycket som kan falla mellan stolarna om man inte ser upp.

Planering

Typ a fest - Först måste man såklart bestämma sig vad det är för fest man tänker ha. Vad spelar det för roll? Beroende på vad det är för fest behöver festdeltagarna veta vad som gäller. Det är såklart skillnad på en bröllopsfest och en maskerad gällande klädsel och annat. Är det en vuxenfest eller är barn välkomna med mera.

Budget - En fest kan vara väldigt billig om man sköter allt hemma eller hur dyr som helst om man ska ha festen på en lyxig festlokal med mat, dryck och underhållning. Bestäm budget så du vet hur mycket pengar festen får kosta.

Festlokal - En riktigt bra fest behöver en bra lokal för festen. För den lilla festen går det utmärkt att ha den hemma. Men för större tillställningar krävs en passande lokal. Ska festen ha citypuls eller lantligt och avslappnat? Det gäller också att det ska vara lätt för gästerna att ta sig till festen.

Inbjudningar - Det sägs att festen börjar redan när inbjudan dyker upp i brevlådan. Det ger en trevlig känsla att få en personlig inbjudan till festen. Gör ett snyggt inbjudningskort där all information är tydlig och ett datum för O.S.A. Det ska även stå vad är för fest och om barn är tillåtna med mera. Det har blivit vanligare med digitala inbjudningar. Det har den fördelen att det går att lägga till information när det närmar sig festen. 

Underhållning - En fest blir snabbt tråkig om det inte finns någon form av underhållning. En musikanläggning är ett måste. Det är också trevligt att det går att dansa till musiken. Många festlokaler har ett dansgolv. Att anlita en musiker som spelar och sjunger är oerhört effektivt att få festen att lyfta. 

Mat och dryck - Självfallet är mat och dryck viktigt för en bra och lyckad fest. Ska man göra egen mat tar det mycket tid men är billigare. Har man budget är det såklart enklare att bjuda på mat lagad av kockar. Det är väldigt gott och trevligt att bli serverad eller en härlig buffé där alla kan hitta något man gillar. Glöm inte att kolla upp vilka allergier som finns hos gästerna. 

 

16 Jun 2019