Hur mår man bra

Det du inte får glömma att packa ner i resväskan när du åker iväg på semester

Resan är bokad och avresedatum närmar sig med stormsteg. Det är lugnt, du behöver ju inte packa en månad i förväg. Men, du kan redan nu börja att skriva ner viktiga saker som du kommer på att du vill ha med dig. Det bästa sättet att få med allt är ju att faktiskt skriva en checklista på det du absolut inte får glömma, men skriv gärna de vanliga sakerna också, bara för säkerhets skull så du kan bocka av det du packar ner.

Vad ska man ha med sig i resväskan och tänka på inför en semester?

  1. Det är alltid bra att ha med lite smärtstillande tabletter, plåster och sårrengöring. Det är inte kul att åka på jobbig huvudvärk eller ramla och slå sig utan att ha några plåster i väskan. De tar varken stor plats eller något större vikt. Det är värt det. Samma sak gäller mediciner, kom ihåg dessa. Det kan vara svårt att hitta rätt i landet du ska åka till, speciellt om det är receptbelagt.
  2. Kom ihåg att vätskor över 100 ml ska vara nerpackade i den incheckade resväskan. Ska du bara ha handbagage får du anpassa vätskan efter den storlek som är laglig att ta med på flyget.
  3. Sätt på en namntag på din resväska, så vet du att du tar rätt väska på bagagebandet. Olyckligtvis händer det att vissa resenärer tar fel resväska på bagagebandet, med namntag kan vi undvika det. Din namntag är också bra om din resväska försvinner på vägen från incheckning till bagagebandet.
  4. Följ flygbolagets policy gällande incheckad vikt på resväskan. Om du bryter mot flygbolagets policy har du två val: Betala för extravikten eller lämna kvar vissa saker på flygplatsen. Det vill vi ju helst undvika.
  5. Fyll inte resväskan, det gäller både volym- och viktmässigt. Du vill ha plats för shoppingen på hemresan.
  6. Kom ihåg att lägga värdesaker i handbagaget, inte i den incheckade resväskan.
  7. Ta med en adapter om du reser till ett land som inte använder samma eluttag som vi i Sverige gör.
  8. Måste du släpa med allt hem igen? Om handduken har gjort sitt så kan du slänga den innan du åker hem. Låt den inte ta onödig plats i resväskan om det finns roligare saker att ta med hem istället när det krisar med plats och vikt i resväskan.

Men det allra viktigaste att ha med sig på resan är ändå pass, pengar och mobilen. Med dessa tre föremål kommer du väldigt långt ifall någonting skulle hända. Om resväskan försvinner någonstans på vägen så kan du faktiskt handla kläder på resorten. Passet är ju som känt nödvändigt för att ta sig in i de flesta länderna.

20 Apr 2017