Hur mår man bra

Fixa ditt eget hemmaspa i Nacka

Är du Nackabo har du säkert besökt Yasuragi Hasseludden, den lyxiga japanska spaanläggningen med sina varma källor, yogaklasser och klangresor som lockar andligt intresserade livsnjutare från hela Sverige. Ett besök på ett spa är i bästa fall en djupt avkopplande upplevelse, som får en att stanna upp i tillvaron och koppla bort vardagens stress och bekymmer för en liten stund. Men det kan också kännas stressigt och obekvämt om man inte trivs med att gå omkring i morgonrock bland andra människor, eller att försöka koppla av på en madrass med en filt över sig som på barnens sovstunder på dagis.

För dig som hellre kopplar av i enrum kan det kanske passa bättre att fixa ett hemmaspa. Att helt enkelt fixa myset hemma i samband med en badrumsrenovering. Med rätt ljussättning, ett massagebadkar och kanske en bra vattentät ljudanläggning har du allt du behöver för stressfri njutning i ditt eget badrum, och med tanke på vad det kostar att besöka Yasuragi har renoveringen snart betalat sig.

Anlita proffs vid badrumsrenovering

När det gäller badrumsrenovering är det mycket man inte ska ge sig på själv, oavsett hur händig man är. Det är mycket som kan gå snett när ett tätskikt ska upprättas, eller när kakel och klinker ska sättas. El är inte ens tillåtet att installera själv. Det är många olika hantverksområden inblandade vid en badrumsrenovering och därför ar det bäst att anlita en firma som utför totalentreprenad på badrum.

I Nacka finns många firmor som specialiserat sig på badrumsrenovering och man hittar lätt en uppsjö firmor genom att söka på nätet efter badrumsrenovering i Nacka. Var noga med att välja en firma som lyssna rpå dina önskemål och även visar prov på fantasi och uppfinningsrikedom. Hantverkare ha ju sett många badrum och har säkert snappat upp många bra idéer genom åren. Denna kunskap är värdefull och en firma som vill dela med sig av den är en bra firma.

Kolla alltid upp firman noga

Se därför till att anlita en badrumsfirma som kan hjälpa dig i planeringen av ditt hemmaspa, och komma med förbättringsförslag eller tips på produkter. Då kan resultatet bli riktigt bra. Du ska naturligtvis också kolla så att firman har alla nödvändiga tillstånd och behörigheter för arbete i våtrum. Det gäller såväl plattsättare som målare och elektriker, samt naturligtvis VVS-montörer. Firman ska också ha ansvarsförsäkring, samt kunna erbjuda ett fast pris, åtminstone efter det inledande arbetet och planeringen.

Det är de små detaljerna som avgör

Ett hemmaspa ska kännas lyxigt och det är i mångt och mycket detaljerna och kvaliteten på produkterna som avgör. Om man använder material som slits lätt är det lätt att badrummet känns ofräscht efter ett tag och man kan inte koppla av alls. Det handlar i värsta fall om att fukt kommer in i trästommar eller innanför tätskikt men kan också vara något så trivialt som att man köpt ett plastmunstycket till duschen i stället för ett i rostfritt stål. Vill man att badrummet ska kännas lyxig länge måste man satsa  kvalitet in i minsta detalj.

Bli en hemmanjutare

Med rätt planering och genom att anlita en bra firma i Nacka för din badrumsrenovering kan ditt hemmaspa bli en riktig värdehöjare för bostaden. I vilket fall som helst kommer du själv i framtiden att kunna njuta av vardaglig lyx innanför hemmets väggar, och behöver inte längre ge dig ut på jakt efter andlig njutning, vare sig till Yasuragi eller annorstädes.

4 Nov 2018