Hur mår man bra

Företagsmassage som ger bättre hälsa

Har du någon gång haft ont i kroppen, kanske för att du har fått träningsverk? Då vet du hur mycket rätt slags massage kan göra för din kropp och ditt välbefinnande. Det kan vara riktigt undergörande och betyda att man kan gå och lägga sig på kvällen utan att ha ont i kroppen. Få massage, är det många som förknippar med någon slags lyx. Det är sådant som bara rika personer har råd till. Har man tillräckliga resurser, ser man till att lägga sig på en massagebänk och få en avslappnande massage. Men att de som arbetar med sin kropp och belastar den mycket under sin arbetsdag, kan behöva få massage som hjälper dem att leva ett friskare liv, bör tas i beaktande. Dels har produktionskraven ökat på varje enskild arbetare. Dels är det förväntat också att vi ska arbeta under allt längre tid under vår livstid, pensionsåldern ska öka, anser alla som ser till samhällsnyttan och enbart ser till ekonomin i samhället.

En kropp som utsätts för stor belastning måste få avslappning

Om man förstår hur musklerna fungerar, förstår man varför en helkroppsmassage inte enbart handlar om lyx, utan om nödvändig hjälp för att kroppen ska hålla under längre tid. En kropp som arbetar hårt under en hel arbetsdag, spänner musklerna. När musklerna spänns, behöver de senare slappna av. Det görs genom att de stretchas ut. Har man inte tiden till att stretcha musklerna regelbundet, bildas det knutar i musklerna. Om knutarna blir permanenta, orsakar de mycket smärta i kroppen Då behöver man gå till en massör som löser upp knutarna. Först då minskar smärtan. Upplever man smärta varje dag i jobbet, leder till sist till att man inte kan fortsätta arbeta där. Då behöver man massage som motverkar både smärtan och knutarna i kroppen.

Företagsmassage en del av lösningen

Kan de som använder kroppen mycket i sitt arbete få daglig, eller regelbunden massage, kan alla knutar och spänningar i musklerna lösas upp. Det gör att man kan arbeta under längre tid och inte behöver sluta sitt arbete i förtid. Det vinner både arbetsgivare och arbetarna själva på. Att förlora arbetskraft som har mycket erfarenhet och kan sitt arbete är en förlust för arbetsgivaren. Även den som arbetar med ett arbete som de kanske gillar, är det en förlust att inte kunna arbeta med de som de allra helst vill arbeta med kan upplevas som en svår förluts i sitt liv. Som tur är kan man erbjuda massage för sina anställda. Här kan man läsa mer om företagsmassage: http://www.företagsmassagestockholm.com.

30 Nov 2018