Hur mår man bra

Gör det du vill och må bättre

Många människor känner att de har fastnat i vardagen och bara gör vad andra tycker att de ska göra. Det kan vara på arbetet, i hemmet och bland vänner. En vardag där man känner att man aldrig räcker till och mår ganska dåligt fysiskt och psykiskt.

Ett bra sätt att må bättre är att vårda sin kropp och själ. Träna lagom och motionera eller varför inte avslappning i from av yoga eller avslappningsövningar. Det hjälper många till ett bättre välbefinnande. Avsätt tid för att läsa en bra bok och träffa goda vänner. Gör resor och flytta ut på landet och påta i den egna trädgården. Var ute i skog och mark och känn tystnaden och lugnet. 

Vad kommer du att ångra?

Man läser ibland vad människor på sin dödsbädd ångrar mest i livet. Ett vanligt svar är att de önskar att de följt sitt hjärta mer och ångrar att man inte har tagit chansen när den kommit. Det är alltså inte saker och gärningar som man gjort som man kanske tror, utan saker man INTE gjort. Det är värt att tänka på ibland.

För oss rika västlänningar finns det faktiskt inget som hindrar oss. Vi har faktiskt inget skylla på, vi har både tid och pengar. Våra liv är väldigt statiska och åren går utan att vi egentligen inte gör något nytt. Ta tid och analysera hur ditt liv ser ut.  

Förverkliga dina drömmar

Så vad drömmer du om? Har du alltid drömt om något land eller kontinent som du aldrig har besökt. Att åka på safari Afrika och se alla vilda djur som man bara sett på TV eller på djurpark. Att segla på världshaven eller ta en tur med Orientexpressen.

Många drömmer om att resa down under, till Australien som inte är likt något annat. Med växt- och djurliv som faschinerar. Eller att ta flygcertifakat och flyga ett litet propellerplan och se vår vackra värld från ovan. 

Andra drömmer om att starta ett eget företag men aldrig vågat ta steget. Att arbeta med något som man brinner för och inte arbeta åt någon annan med deras dröm. Att vara sin egen chef. Det är värt att prova, det är ju inte värre än att man börjar arbeta igen om det inte fungerar. Ett tips är att ta tjänstledigt så har man något att gå tillbaka till.

Det behöver ju inte vara så stora saker. Kanske har du inget körkort för att du aldrig tagit tag i det. Varför vänta? Om du vill veta mer hur man tar körkort och bokar halkbana i Stockholm kan du läsa mer här: https://www.halkbanastockholm.biz.

21 Apr 2019