Hur mår man bra

Gör en resa och ladda batterierna

Ett avbrott i vardagen behöver alla ibland. Alla är vi olika och har olika behov att komma bort eller till något eller någon. Kanske är det dags att besöka någon gammal vän eller släkting som man inte har träffat på länge. Andra kanske bara tar lite semester och är hemma och vilar upp sig eller tar tag i något hemma som man inte hunnit göra på länge.

Det viktigaste är att göra någonting. Att inte fastna i vardagen och bli mer och mer frustrerad och rastlös. Vissa tar en årlig charterrasa till sol och värme för att vila upp sig. Att bara ligga och lata sig på stranden med en bok och äta på restaurang varje dag för att slippa matlagningen hemma.

Upplev något nytt

Det viktigaste för många är att göra något helt annorlunda än det man gör och ser i vardagen. Att byta mönstren som tenderar bli väldigt lika med tiden. Det är ett måste med rutiner för att vardagen ska fungera, men ibland måste man göra något annat som omväxling. Det är lätt att fastna i negativa tankar när varje dag ser likadan ut.

Att se andra miljöer och andas ny luft och träffa andra kan göra underverk för livskvalitén. Är man borta ett tag kanske man till och med längtar hem till det man ville bort ifrån. Bara en sådan sak!

Gör en resa med buss

Det behöver inte vara en lång och dyr charterresa. En bussresa med några övernattningar är ett bra alternativ. Det kostar inte så mycket och kräver ingen större planering eller inget nytt pass. Här får du samma möjlighet till miljöombyte och dessutom får du se mycket mer på själva resa istället för att sitta i ett flygplan med möjligheter att stanna på trevliga stopp på vägen.

Det finns något för alla smaker. Ta en resa med buss till någon spännande stad och upplev något nytt. Ta in på ett lyxigt hotell och njut. Eller varför gå på teater eller konsert? Gå på ett idrottsvenemang eller besök några turistattraktioner i den nya staden. 

När du vill fly storstaden kanske du hellre åker till naturen. Besök någon småstad eller SPA-anläggning, eller varför inte till fjällen?

Bussresan blir avkoppling i sig

På bussen kan prata med trevliga människor, läsa en bra bok eller lyssna på skön musik. Eller bara koppla av och planera in vad du ska göra på resmålet. Njut av sceneriet som utspelar sig utanför fönstret. 

11 Feb 2019