Hur mår man bra

Gör ett ansiktslyft utan kirurgi

Det är många som lider av åldersrelaterade hudproblem. Det kan vara irriterande rynkor eller förslappad hud. Går det att åtgärda utan kirurgi och narkos? Det finns numera moderna och skonsamma metoder som effektivt kan förbättra huden och ta bort rynkor i ansiktet.

Dessa tekniker är väl beprövade och kräver ingen narkos och ger ett mycket bra slutresultat. Det är perfekt för alla som inte vill lägga sig under kniven av olika anledningar.

Trådlyft - en skonsam metod

Det är en ny och enkel teknik där man stramar upp huden utan kirurgi. Metoden går ut på att man för in trådar i huden istället för kirurgi. Trådarna är gjorda av samma material som används inom kirurgin och är biologiskt nedbrytbara och försvinner efter 6-9 månader. De innehåller PDO som har en egenskapen att de stimulerar huden och bygger upp kollagen. Detta ger samma resultat som ett kirurgiskt lyft. Behandlat område kommer att hålla i upp till 2 år beoende på område, hudtyp och ålder. För längre hållbarhet än 2 år rekommenderas det att man för en ny behandling efter 6-9 månader när trådarna slutat påverka.

Det krävs ingen nedsövning och det räcker med en smärtlindande salva på området. Man ser resultatet direkt efter behandling men blir ännu bättre efter några månader. En legitimerad läkare måste utföra behandlingen.

Biverkningar

I regel känner man kanppt av det efteråt. Det kan bli en lätt svullnad och små blåmärken dagarna efter men det är inget problem att gå tillbaka till arbetet direkt. Infektioner är väldigt ovanliga. Större trådar kan strama lite första veckorna. 

Tekniken fungerar bra på alla friska personer med åldrande hud. Områden som är vanliga att behandla är ögonbryn, ansikte, hals, armar eller byst.

Först gör en noggrann konsultation

Den som är intresserade ett ansiktslyft utan kirurgi får först boka in ett möte med klinken. Vid mötet går läkaren igenom patientens behov och förutsättningar. Efter detta bestäms passande metod och omfattning.

Vid kraftigt åldrande eller när patienten har väldigt mycket överskottshud eller djupa rynkr och veck i ansiktet rekommenderas andra metoder somtill exempel kirurgi. 

Vid mindre trådlyft så lägger man in ett antal tunna trådar för att lyfta ett specifikt område som till exempel mungipor, överläpp eller ögonbryn. Det är ett enkel och smärtfri behandling som går fort att göra med inga större biverkningar.

En behandling med trådlyft kostar mellan 5-15 000 kronor och det finns många pålitliga kliniker i landet med legitimerade läkare som utför behandlingen. 

13 Mar 2019