Hur mår man bra

Grundlig koll hos tandläkare i Solna

Man kommer inte undan tandläkaren. Det är en sak man har med sig i hela livet. Ta hand om sina tänder och besöka tandläkare i Solna, eller såklart den stad man befinner sig i. För hälsans skull.

Tänderna är det vi har gemensamt med alla andra människor. Från att första tanden är där och kommer så är föräldrarna på och ska borsta på den. När barnet börjar förstå mer själv lär man dem hur de ska ta hand om sina tänder. Lite roligare gör man såklart det med en tandborste från Bamse, eller varför inte med Pippi på? Besöken hos tandläkaren börjar redan från att de är små. Precis som för vuxna kan barn tycka det är väldigt obehagligt att gå till tandläkaren. Men lite roligare blir det när man får en sticker och en helt ny tandborste efteråt. Tandläkaren följer med oss i hela livet. Det gör de för att vi ska ha en chans till så god tandhälsa som möjligt under vårt liv.

Tandläkare tar hand om dig hela livet

Från liten knatte till för evigt, så länge tar tandläkaren hand om dig. Som barn blir man kallad på kontroller en gång per år. När man blir över 23 år får man bekosta det själv och ofta även boka in sina egna besök. Det är viktigt för dig som vuxen att sköta dina årliga besök. Även om det känns bra i munnen kan det vara något litet, exempelvi karies, som börjar sprida sig. Genom att då ta hand om det direkt så förhindrar du att det blir alldeles för stort och att du behöver göra ett större ingrepp i munnen. Tandläkaren kontrollerar, förebygger och behandlar olika problem som man kan ha i munnen.

Olika behandlingar hos tandläkare

Det finns flera olika saker som kan hända i ens mun. Man kan behöva dra ut en tand, ta bort tandsten, få problem med hål, osv. Hos tandläkare i Solna har de alla olika tänkbara behandlingar för dig. Oavsett om du ska dra ut en tand, eller göra en rotfyllning så kan de göra det åt dig. Har du inte ont i munnen men de hittar något vid undersökning, så bokar ni in en ny tid för att lösa det då. Munhälsan kan påverka en väldigt mycket. Så gör din årliga kontroll av munnen och se till att allt är som det ska. Tandläkaren tar väl hand om dig.

11 Nov 2021