Hur mår man bra

Här hittar du skönhetssalonger med botox

Det är intressant utveckling som vi lever i just nu. Det känns som en brytningstid, när vi ser att samtidigt som befolkningen blir allt äldre. Vi lever längre än för fyrtio år sedan. Vi har fler hundraåringar nu än för fyrtio år sedan. Vi är samtidigt mer hälsosamma och friska allt högre upp i åldrarna. Att vi måste arbeta längre än till 65 är inte så konstigt med tanke på det. Jämför man med för fyrtio år sedan var en pensionsålder på 65, inte så konstigt, eftersom många dog i 70-årsåldern. Idag när vi har fler 80-åringar, borde vi med samma mått, egentligen gå i pension i 75-års åldern.

Vi lever längre och är friskare än förut

Annars kommer vi att behöva betala för en stor grupp pensionärer som är det i 30, 40 år. Vem som helst kan inse att det är ohållbart i längden. Man kan ju verkligen tycka att det är en otroligt positiv utveckling; vi är friskare och lever meningsfulla liv under en längre tid än förut. Vi orkar arbeta, och orkar bry oss om barnbarn.

Därför kanske vi vill se yngre ut? Eller om inte yngre så vill vi bevara det utseende som vi är vana vid. Därför kan man gott och väl tycka att skönhetsoperationer bara är bra. Man vill ju att utsidan ska motsvara insidan. När det kommer till lite olika skönhetsingrepp som förlänger det utseende som man vill behålla finns det lite olika metoder för att föryngra ett ansikte. Här går vi igenom några av dem.

Plastikooperation

För det första har vi den metod som de flesta känner till, nämligen plastikoperationer. Det finns här lite olika saker en duktig kirurg kan göra med ens ansikte. Med hjälp av kirurgi kan man strama åt huden, släta ut rynkor i pannan, operera bort påsar under ögonen, hängande ögonlock.

Fördel

Detta är en av de mest effektiva metoderna för att få ett föryngrat utseende. Man avlägsnar hud som hänger över ögonlocket, hud som formar påsar under ögonen och avlägsnar överflödig hud i ansiktet.

Nackdel

En nackdel är att det ju är en operation, och en sådan blir en stor påfrestning på kroppen, då alla operationer mer eller mindre påverkar kroppen. Man sövs ner under en plastikoperation. Efteråt ser man både lite gul och blå ut och som om man har varit med om ett riktigt slagsmål. Man bör sjukskriva sig några veckor efter operationen, plus att det är en ganska dyr operation.

Fillers

Detta är en metod som injiceras i huden eller läppar. Man använder ett medel som till exempel Restylane eller Juvéderm. Det är biologiskt nedbrytbara medel som inte är farliga för kroppen. Kort sagt  står dessa medel av hyaluronsyra. Det är en sockerart som finns naturligt i kroppenHar man behov av att få en slätare hud i pannan, halsen eller andra ställen i ansiktet kan man fylla i med fillers.

Fördel

Vill man få fylligare läppar är detta det givna valet. Ett ålderstecken om något är att läpparna blir smalare med åldern. Att då få fylligare läppar gör att man ser yngre ut omedelbart.

Nackdel

Se upp med medel och kirurger som inte är från Sverige. Det fuskas en hel del med dessa ämnen i länder som inte är så nogräknade. Det kan verka billigare i pris, men här rekommenderar vi att enbart anlita svenska kirurger, välkända medel och enbart salonger i Sverige, eftersom vi har så pass stränga regler för att få hålla på med detta.

Ansiktslyft med trådar

Detta kanske låter märkligt, kan man åstadkomma något med trådar? Jo det kan man. Det är en metod som kommer från Sydkorea. Där vill många få en ansiktsform som mer liknar västerländskt utseende. Då använder de ett biologiskt nebrytbart ämne som trådar. En kirurg använder en nål som hen gör ett rutmönster i ansiktet och formar på det sättet om huden kring kinder, haka, under ögonen och pannan.

Fördel

Detta är ett effektivt sätt att lyfta ett ansikte och få en slätare hy, utan att lägga sig på operationsbordet. Man får en lokalbedövning. Sedan använder kirurgen en nål och gör ett avancerat rutmönster med trådarna. Efter några veckor ser man oftast effekten av rutmönstret. Man ska få slätare hy, färre rynkor, ögonlock som inte hänger mer och så vidare.

Nackdel

Behandlingen håller mellan ett och två år. Sedan måste man göra om det, vilket kan kännas som en metod som inte är så effektiv till det priset man får betala för det. Trådarna som används sägs vara ofarligt, men vi vet ännu för lite för att säkert veta.

Botox

Botox är ett medel som från början användes på patienter som hade hade spasmer kring ögonen. De fick botox injicerat och spasmerna försvann. Samtidigt såg de att rynkorna försvann i och med behandlingen, och man anpassade behandlingen till att kunna användas även på friska människor och man har sett effekten.

Fördel

Detta är ett av de mest effektiva metoderna som ger effekt inom en till två veckor. Det är inte farligt, det är inte dyrt (jämfört med att operera). Du behöver inte sjukskriva dig efteråt. Du kan återgå till det du gjorde innan behandlingen.

Nackdel

Man kan bli stel runt det område som man har injicerat botoxen – men det är ju just det som är meningen. Genom att botoxen gör att musklerna slappnar av, så försvinner rynkan, genom att den delan av kroppen inte rör sig.

Här hittar du skönhetssalonger med botox

Var hittar man en skönhetssalong med botox? Bor man i storstäderna Göteborg, Malmö eller i Stockholm finns det ett stort utbud med skönhetssalonger som erbjuder denna behandling. Bor man på en mindre ort kan man googla botox Stockholm, du byter ut Stockholm mot. Den ort där du bor, så bör du få flera förslag på skönhetssalonger som använder botox.

26 Feb 2018