Hur mår man bra

Invisalign - vägen till det perfekta leendet

Att ett leende kan förändra världen är ett välkänt talesätt. En glad person har en förmåga att dra med sig andra. Ett leende smittar av sig. Men, att inte le behöver inte betyda att man är sur, butter eller introvert. Det kan även handla om att man skäms över sina tänder. Detta skapar problem och ger upphov till situationer där man inte får de fördelar man kanske borde ha - både rent socialt och sett till exempelvis karriär och arbete. Skäms du över dina tänder? Prova Invisalign och skapa exakt det leende du vill ha.

Sneda tänder, ett skevt bett och tänder som sitter olika i förhållande till varandra går att korrigera. Det går att få ett rakt leende igen - men det innebär också att vissa uppoffringar måste göras. Har du något av dessa problem och vill få ett rakt, jämnt och snyggt leende så innebär detta att du måste ha en tandställning som korrigerar tänderna i fråga. En tandställning som kommer att synas och - på samma sätt som dina skeva tänder - medföra viss skam. Tandställning har man som barn och inte i vuxen ålder. Det är, helt enkelt, inte så roligt att visa upp en så kallad räls om man är äldre.

Fördelen idag är att vi lever i en högteknologisk tidsålder som skapat nya möjligheter och lösningar: Invisalign är ett exempel på detta. Många kliniker erbjuder Invisalign som behandling och det kan definitivt vara lösningen som ger dig ett rakt och fint leende igen.

Invisalign är en osynlig tandställning

Som namnet kanske antyder så handlar det om en osynlig tandställning. Invisible ger Invisalign och det ger i sin tur dig en möjlighet att få dina tänder reglerade utan att det syns. Tandställningen är transparent och du har den på under 22 timmar varje dag. Med jämna mellanrum så kommer du att få nya skenor och fortsätta regleringen av dina tänder. Du kan även följa förloppet. Den nya teknologin innebär att du kan se din egen resa - hur såg det ut i början, hur ser det ut just nu och vad kommer framtidens att utvisa.

Genom en app i telefonen kan du se hur dina tänder ändrar sig och når allt närmare målet. Skenorna som används har även en annan fördel som ligger i att de inte är i vägen. Det finns ingenting som skaver och spänner: allt känns naturligt och att få ett snett bett reglerat har aldrig varit enklare.

Invisalign är en trendsättare, en början på ett nytt kapitel som gör att även vuxna kan ha tandställning och därigenom få raka, fina tänder. Med skillnaden att det inte syns att tänderna i fråga regleras. Ingen ser att du har Invisalign och skenor över dina tänder: du kan leva exakt som vanligt.

Passar du för denna behandling? Invisalign passar de allra flesta, men man måste klargöra detta innan också. Att boka in en tid hos en tandläkare som erbjuder denna lösning är steg ett. Steg två är att få en ordentlig konsultation: vad är ditt problem, vilket mål har du och vilka möjligheter finns för just dina förutsättningar? Steg tre är att påbörja behandlingen. Det fjärde steget? Att le och låta världen le med dig.

14 Sep 2020