Hur mår man bra

Kan antiinflammatoriska växter hjälpa mot hälseneinflammation?

Det finns gott om växter som sägs lindra och motverka inflammationer i kroppen. Nedan redogörs för några av de vanligaste växter som kan vara positiva för hälsan, motverka inflammationerna och som samtidigt är förhållandevis enkla att få tag på i handeln eller varför inte att odla själv.

Tyvärr hjälper dock inte alltid den antiinflammatoriska växterna. Hälseneinflammation är en av de missledande sjukdomsbenämningar som vilseleder människor att söka antiinflammatoriska lösningar. Varför det inte funkar förklaras i ett stycke längre ned.

Växter med antiinflammatoriska egenskaper

Varför hjälper inte antiinflammatoriska växter vid hälseneinflammation?

Hälseneinflammation är trots namnet ingen inflammation. Istället är det ett namn för när små skador i senan börjat läka på fel sätt. Ofta uppstår problemen när man påfrestat senan mer än vanligt så som exempelvis av hopp eller löpning. Det är med andra ord ingen inflammation i egentlig mening. Felaktiga läkningar kan bara läkas med hjälp av rätt behandling och vila. Söker man hjälp med en sådan skada bör man därför hellre gå till vårdpersonal och idrottsspecialister än till grönsaksdisken i livsmedelsaffären.

Dock kan det fortfarande vara bra att äta nyttig kost med antiinflammatoriska livsmedel även om man drabbats av hälseneinflammation. Det kanske inte läker skadan, men det förbättrar i bästa fall immunförsvaret och förhindrar att man dessutom drar på sig fler skador så som traditionella inflammationer. För just själva behandlingen av hälsenan rekommenderas förutom professionell hjälp att man har bra skor, och att man inte anstränger benet i onödan. Det finns även del övningar man kan utföra på egen hand.

28 Apr 2017