Hur mår man bra

Kan en lägenhetsrenovering öka välmåendet?

Att renovera sin lägenhet kan öka ens välmående på flera olika sätt, både fysiskt och psykiskt. Gamla lägenheter kan vara dåligt utrustade och inte ha sådant som de flesta moderna lägenheter har. Ta till exempel diskmaskin. Att göra en renovering och i och me den installera en diskmaskin i ett kök som förut inte hade en sådan apparat kommer öka trivseln för de som bor där otroligt mycket. Diskmaskinen kommer göra att de har tid att göra annat som de tycker om. Dessutom slipper de ha händerna i vatten vilket gör att de kommer bli mindre torra.

Det är allmänt känt att människor mår bättre i miljöer som de tycker är vackra. Att boa in oss på olika sätt har människor gjort ända sedan vi bodde i grottor. När man renoverar sin lägenhet följer man på så vis en naturlig mänsklig instinkt. Till och med en enklare lägenhetsrenovering i Stockholm kan verkligen göra en stor skillnad för ditt välmående.

Små förändringar som gör mycket för din bostad

Ofta behöver man inte ta fram släggan och slå ut väggar för att göra om hemma. Vi har några tips som kan göra stor skillnad hemma hos dig.

Måla om

Att måla om är varken kostsamt eller komplicerat men kan göra att ett rum för en helt annat känsla. Täck över golvet, tejpa listerna och tvätta väggen sedan är det bara att köra igång. Just nu är det inne med mönster och pasteller. Du kan skapa dina egna mönster genom att använda maskeringstejp eller stenciler. Vill du göra en större förändring kan du satsa på att måla taket också. Även golv går att måla men då måste du köpa speciell golvfärg som är ganska kemiskt stark.

Byt ut textilier

Även detta är betydligt enklare än att bygga om och kan göra att rummet får ett helt nytt uttryck. Byt dina gardiner, dina kuddar, dina filtar, dina mattor och ditt överkast. Det behöver inte blir särskilt dyrt, du kan fynda fina textilier på en secondhand-sida som till exempel Tradera eller gå till en affär som Kupan eller Emmaus. Ta med dina gamla grejer och lämna där så kanske någon annan kan få glädje av dem.

Inred med växter

Växter hjälper till att rena luften. Om du bor i en stad så behöver du med största sannolikhet hjälp med att rena alla de bensener och annat farligt som flyger runt i luften hemma hos dig. Att inreda med växter är att förena nytta med nöje. Köp sådan växter som är kända för att rena luften så kommer du snart känna skillnad. Investera i fredskalla, ampellilja och orkideer. Blommor som är både vackra och effektiva när det kommer till luftrening!

Här hittar du fler tips inför lägenhetsrenoveringen: lägenhetsrenoveringstockholm.nu

14 Feb 2022