Hur mår man bra

Kan färger i hemmet påverka hur man mår?

Hur påverkas du egentligen av färger? Många känner av färgval i samband med att man tar på sig sina kläder. Mörka kläder ger en speciell känsla medan ljusa färger ger en helt annan, lite piggare, sådan.

Kläderna och färgerna på dessa kan även påverka intrycket man ger. Många olika färger som kombineras kan få en att framstå som en positivt och framåt person. En och samma färg - exempelvis svart - kan få en person att verka introvert och lite tråkig. Färger påverkar mer än man tror och detta oavsett om det gäller det egna humöret eller det intryck man ger andra.

Så även i det egna hemmet - och det bör man tänka på i samband med att man planerar sitt framtida liv i detta. För många handlar val av färger om två stycken saker. Det ena är vilka trender som råder för tillfället och vad som är hett just nu. Det andra är att ta det säkra före det osäkra och måla väggarna vita. Inget av dessa behöver vara fel väg att gå, men det finns definitivt andra lösningar och knep som kan fungera bättre. Inte minst sett till att färgerna kan påverka välmåendet.

Vi ska gå igenom några färger och hur dessa kan påverka ditt humör och ditt mående samt visa i vilka rum de med fördel kan användas för att exempelvis få dig att slappna av - eller ge dig lite extra energi. Innan dess så ska vi dock även slå ett slag för den professionella hjälpen. Ska du måla om, och i synnerhet med mer explosiva färger, så är en målare i Stockholm värdefull att anlita. Jobbet blir bättre än om du själv tar dig an uppgiften och då du dessutom kan använda Rot-avdraget så blir kostnaden heller inte så hög.

De här känslorna ger de olika färgerna

Här nedan kommer en snabb genomgång av några vanliga färger och vilka respektive känslor dessa förmedlar.

Behöver du professionell hjälp kan du vända dig till målarenstockholm.se

8 Dec 2021