Hur mår man bra

Kan man förebygga ögonsjukdom?

Vid en enkel sökning på internets svenska sidor som handlar om ögonsjukdomar, håller de allra flesta forskare med om att man kan förebygga ögonsjukdomar. Vi kan påverka vår vår kropp mer än vad vi är medvetna om. Genom kost och motion kan vi se till att kroppen hålls mer eller mindre frisk, och på samma sätt tvärtom. Utsätter vi kroppen för mycket alkohol, rökning eller narkotikaanvändning så påverkas kroppen mycket negativt. Därför kan vi påverka kroppen på positiva sätt.

Regelbundna kontroller

Vi kan förebygga ögonsjukdomar genom att ofta gå på ögonkontroller, och börja med det i tidig ålder. Ju snabbare en ögonläkare kan se vad som är på gång i ögat, desto snabbar kan hon, eller han sätta in behandling mot sjukdomen och åtgärda problemet. Det är även bra att regelbundet gå till optiker, om man behöver glasögon. Det är onödigt att inte se tillräckligt bra då det kan åtgärdas med glasögon.

Kosten spelar in

Vad vi äter påverkar kroppen. På liknande sätt som om vi utsätter kroppen för en massa skräpmat, kommer kroppen att må efter det som vi stoppar i oss. Ger vi oss själva nyttiga frukter och grönsaker, blir de bra för kroppen. På samma sätt kan våra ögon påvekas av nyttig mat eller av dålig mat. 

Motion och träning förbättrar ögat

Motion och träning påverkar i allra högsta grad ögonen. Motionerar vi, och på så sätt får igång blodomloppet, blir det bra för ögonen. Ju mer som vi rör på oss, desto bättre är det för hälsan i allmänhet och även för ögonen, inget av kroppen är ju inte sammansatt, hela kroppen hänger ju ihop. Motion och träning är ju bra för hela kroppen. Det finns nog ingen som mår dåligt av träning, helt enkelt.

Har du någon ögonläkare i Stockolm?

Om du ännu inte har hittat en pålitlig ögonläkare i Stockholm är det på tiden att ta reda på vilka som du skulle kunna anlita. De flesta letar på vårdguiden.se efter en ögonläkare. Det är ingen dum idé, men man får kanske inte någon helhetsbild av vilka ögonläkare som finns i hela Stockholm. Man kan även googla "ögonläkare Stockholm", då söker Google åt dig alla som har någon hemsida där de skriver att de är ögonläkare och arbetar i Stockholm. Man kan ju även fråga vänner och bekanta, grannar och släkt, men det innebär att de då bör ha en ganska stor kännedom om vilka ögonläkare som arbetar just i Stockholm.

19 Aug 2019