Hur mår man bra

Konditori för välmående människor

Det sägs att kaffedrickande gör att vi människor mår bättre. Enligt forskarna som har kommit fram till detta, vet man inte riktigt om det är kaffet i sig som gör att vi lever bättre och längre eller om det är umgänget som bidrar till detta. Här tror vi att det är båda delarna. Både att dricka kaffe i sig är nyttigt och att träffa människor som vi gillar är bra för hälsan. Så vill man njuta av en god kaffe och ett trevligt sällskap bör man söka upp ett av många konditorier som finns i Stockholm, Göteborg eller i någon annan stad. Här tar vi upp några konditorier med självaktning som vi kan rekommendera om man befinner sig i Stockholm, antingen mer permanent eller endast på besök.

Vetekatten

Vetekatten ligger alldeles i centrala  Stockholm, på Kungsgatan med både en bageridel och ett konditori. I bageridelen kan du köpa hem ditt nybakta matbröd om du så önskar. I konditoridelen kan du köpa bakelser och bullar och kakor och dricker ditt kaffe eller te som du själv hämtar mitt på konditoridelens stora bord med självservering. Du både hämtar kaffet eller teet själv och så mycket som du önskar. Du kan även sitta i deras innergård om vädret så tillåter.

Sturekatten

Sturekatten heter ett mycket gammalt och anrikt kafé på Östermalm. Tidigare var detta, enligt sägnen ett bordell, men numera ett ståndsmässigt kafé där du kan inta ditt fika i lugn och ro. Här kan du välja mellan olika våningar med tapeter som alla påminner om ställets historiska förflute.

Rosendals trädgård

Mitt ute på sotra Djurgården ligger Rosendals trädgård. Man tar spårvagn från Stockholms city och åker ut på Djurgården. Väl framme vid Rosendals trädgård kan du ta med dig kaffekoppen och fikabrödet och sätta dig under blommande äppelträd, rosor, pioner och andra vackra blommor. Eller varför inte sitta i deras växthus? Här är meningen att du ska sitta länge.

Gateau

Gateau har funnits i Stockholm ända sedan 1930-talet och har flera kaféer på olika ställen i Stockholm. Här kan du få riktigt gida tårtor och bullar och kakor. Här bör man inte tänka på figuren utan för en gångs skull strunta i kalorierna och äta och dricka gott.

Thelins konditori

På Thelins konditori kan du fika riktigt gott av ett stort urval av bullar, tårtor, bakelser och goda smörgåsar. Det har funnits ända sedan tidigt 1900-tal och har växt på så sätt att man har öppnat kaféer på vitt skilda ställen runt om i Stockholms innerstad; såsom på Östermalm, Södermalm, Kungsholmen men även ute i förorterna såsom Farsta, Mörby, Solna och Sundbyberg. Läs mer om Thelins konditorier på: http://www.thelinskonditori.se.

25 Mar 2019