Hur mår man bra

Må bra i den frisyr som du väljer själv!

Många kvinnor uttrycker sig gärna genom de klädval som de gör, och genom den frisyr som de väljer för tillfället. Så kan man ofta se unga kvinnor i långt, vackert hår. Sedan får de en ny partner, bildar familj – och ny frisyr. Borta är de ”fancy” klädvalen. Istället bär hon de kläder som råkar vara rena för tillfället och som inte har spyfläckar, gräsfläckar, eller andra fläckar på knän och rumpa.

Alla som själv har barn vet hur det är

Alla som har, eller har haft småbarn, vet hur det är; många, unga mammor som får på sig kläder innan de går ut, suckar av lättnad över att de inte gick iväg i pyjamas eller nattlinnen. När väl barnen blivit större och kan klä på sig själva, kan mammorna återta intresset för sina kläder och skaffar sig – en ny frisyr. Känns det igen? När barnen är riktigt stora och kanske vuxna, får mammorna nytt intresse för sitt yttre. De har bättre ekonomi, mer pengar i plånboken och tid till att ägna sig åt sitt yttre igen och har – en ny frisyr. Medan männen och papporna har haft ungefär samma frisyr under hela den tiden. Kanske klädvalet har skiftat någorlunda, men frisyren är oftast den samma.

Finns så många ”gör-om-mig” program

Det förekommer ofta ”gör-om-mig” program som underhållning på teve. Det har varit allt från fabulösa homosexuella män som stylar om andra män, till mer eller mindre oförskämda brittiska kvinnor som åker världen runt och grabbar tag i någon de ser på stan och gör om dem, till Sveriges televisions, lite ängsliga och nedtonade ”gör-om-mig” inslag i något kvällsprogram. Den gemensamma nämnaren i alla dessa ”gör-om-mig”-program är att personen som ska göras om, har struntat i sitt utseende under en längre tid. De har knappt någon frisyr längre. Skägget har vuxit ut. Kläderna är tagna direkt ut torktumlaren och så vidare. De stylas om och voilá kliver de ut som helt nya personer; frisyren är ny. Kläderna är nya och för en gångs skulle helt moderiktig.

Sköt om dig och gå till frisören

Vi andra kan behålla vårt snygga hårsvall och sköta om håret och frisyren genom att regelbundet gå till frisören. Men, handen på hjärtat, hur hittar man den där frisören som verkligen är intresserad av ens hår. Många är mer intresserade av sitt eget hår, eller av de andra i personalen. Dessutom måste man välja en frisör som är noggrann, som verkligen ägnar de där 20 minuterna av klipptiden åt ens hår och vilken frisyr man passar bäst i. Hittar man en sådan frisör, gäller det att hålla fast i den personen. Annars går man besviken från frisören, och ångrar att man betalade henne eller honom för att han eller hon förstörde ens hår.

20 Apr 2018