Hur mår man bra

Många hinner inte med hemstädning i Stockholm

Det finns både för- och nackdelar då det kommer till att bo i en stor stad som Stockholm och om vi ska se till nackdelarna så pekar många på – framförallt – två saker. Detta i form av stress och att allting tar tid; två detaljer som också går hand i hand. Menas med detta: om man exempelvis ska ta sig mellan jobb och hem så kommer man att få vara beredd på att detta tar uppåt en timme – enkel resa - varje dag och detta egentligen oavsett var i staden man bor och var i staden man jobbar. Det spelar heller ingen roll om man väljer att åka bil eller om man använder sig av de kollektiva alternativen; stress och brist på tid är något som man får lov att lära sig leva med.

Det som dock skapar problem med detta är hur man lägger upp sin vardag som boende i Stockholm. I och med att man lägger ner kanske två timmar dagligen på att pendla så är detta också två timmar som måste gå ut över någonting annat och detta då i sitt egna privatliv. Saker som hemstädning, renoveringsprojekt och olika aktiviteter får ofta vara det som stryker på foten hos en person i Stockholm och detta kan vara rent förödande för det egna familjelivet.

Att man inte har tid att städa sitt eget hem, att man inte har tid att åka och handla och att man saknar tid att exempelvis köra sina barn till exempelvis träningar är naturligtvis något som är ytterst jobbigt och som endast går att lösa genom god planering eller att man tar in extern hjälp.

Planerar man på ett bra sätt så är det naturligtvis inte omöjligt att få ihop sitt livspussel även i Stockholm; men ännu enklare är det faktiskt att ta in extern hjälp – något som många också gör. Detta sker i form av att man lejer ut sin hemstädning till ett företag som städar medan man själv är på sitt arbete och på sätt sparar man också nödvändig tid till annat.

Hemstädning ökade med Rut-avdraget

Nummer två till att ökningen av hemstädning skett under senare år går att spåra till det faktum att det numera är betydligt billigare. Tack vare att rut-avdraget infördes så har många personer i Stockholm ansett sig ha råd med att anlita ett företag för att ombesörja sin hemstädning. Genom att använda sig av detta rut-avdrag så kan man nämligen dra av upp till 50% på arbetskostnaden på sin deklaration och därefter få tillbaka summan på sin skatt – detta upp dock till maximalt 25.000 kronor/år.

Denna frikostiga skattereduktion är naturligtvis möjligt att använda även i andra delar av landet – skillnaden ligger i att den i Stockholm fungerar som en livlina och en ren tidsräddare. Hinner man inte sköta sin hemstädning och kan leja ut den för en billig summa så är det också en självklarhet som i Stockholm – för många – ska ses som absolut nödvändig.

19 Mar 2017