Hur mår man bra

När du snabbt vill ha MC körkort

Vilken slags MC förare är du? Handen på hjärtat – är du den som är en trygg MC förare eller är du den som tar stora risker, både för din egen del och för dina medtrafikanters del? Detta är särskilt viktigt att tänka igenom, när man kör MC. Man är på ett helt annat sätt oskyddad när man kör MC, än när man kör bil. Man har ingen skyddande plåt när man kör MC.

Om man inte har ställts inför olika möjliga situationer, så kan man helt i onödan ställas inför mycekt farliga situationer. Därför måste alla som vill ta ett MC kort ställas inför alla möjliga ch farliga scenarier, där de egna handlingarna prövas. Det är därför som det är obligatoriskt med Riksettan när man tar ett MC kort. Bland annat måste man veta hur en MC beter sig när man kör på halt väglag.

Vet du hur din MC beter sig?

Det låter som om du har en best i din MC, men saken är den att det inte är så långt från verkligheten. Din MC som har en otroligt stark motor, kan fel hanterad, köra ihjäl både sig och dna medtrafikanter. Man är så utsatt för risker när man kör MC. I en bil har man alltid skydd i form av bilens plåt, men på en MC har man absolut inget skydd. Det gör att du måste tänka på ett helt annat sätt när man kör en MC. Därför måste man öva flera gånger så att om det skulle vara så att man hamnar i en farlig situation så vet man hur man ska handla. Ofta kan det handla om sekunder. Då gäller det att man vet exakt hur man ska handla och att agerandet sker utan att måste tänka.

Trötthet, alkohol och droger

Visste du att det är lika farligt att sätta sig på en MC om man är trött, liksom om man har druckit eller tagit droger. Trötthet fördröjer din handlingskraft och man kan handla för sent i en farlig situation. Man märker saker och ting ofta för sent om man är för trött. Därför bör man vara uppmärksam på sina egna symtom på trötthet. Efter att ha kört MC ett tag, så lär man känna igen tecken på att man är för trött för att köra sin MC. Och är man själv för trött, finns det ingen som kan ta vid och köra MC:n. Läs mer om Riksettan för MC i Stockholm.

19 Dec 2019