Hur mår man bra

Så inreder du mysigt hemma

Funderar du på att göra om hemma hos dig? Har du också tröttnat på att ha det likadant år ut och år in? Då kanske du vill göra om hemma så att det blir mysigt och trevligt. Så vill väl de flesta ha det? Det är sällan man hör någon som önskar att det är fult hemma, även om man lätt skulle kunna tro det när man ser hur vissa människor har det i sina hem. Så hur kan man inreda sitt hem så att det blir mysigt hemma?

Gröna växter bidrar till ett hemtrevligt hem

Ska man få ett hemtrevligt hem är det viktigt att fylla det med gröna växter. Växterna gör ett hem levande. Det är växternas hemlighet varför de bidrar till att göra hem levande inomhus. De bidrar även till att göra trädgårdar levande, så det är väl växternas egen hemlighet och DNA att bidra så att vi människor trivs i deras närhet.

Ljusa ytor i vardagsrum 

Vi människor behöver ljus där vi ska vara aktiva. Ljuset gör oss pigga och är viktigt för det allmänna välmåendet. Vi behöver melanin för att må bra. Om vi inreder med ljusa färger i rum där vi behver och vill vara aktiva, får vi energi av ljuset. Vi ser bättre med upplysta rum och mår bättre om det är ljust där vi vill umgås med familjen och vänner och bekanta.

Mörkt i sovrum

Om vi vill ha ljust i vardagsrum där vi umgås med varandra och vill vara aktiva, vill vi och bör vi ha det mörkt i sovrum där vi ska vila och sova på nätterna. Många som har svårt att sova, har det alldeles för ljust i sina sovrum. Då kan en mörkläggningsgardin, mörk inredning och svala sovrum bidra till att det blir lättare att sova.

Heltäckningsmattor där man vill mysa

Om man vill sova i sovrum, ha umgänge i vardagsrum, behöver vi rum där vi kan mysa, till exempel i TV-rummet, i det rum som man vill samlas i bara för att ha det mysigt tillsammans. Då är en heltäckningsmatta bland det mysigaste man kan tänka sig har man en låg soffa, ett soffbord och några lampor, plus TV, dator eller vad det nur är som man vill titta på, räcker det. För den som är trött, kan lägga sig på heltäckningsmattan och har det mjukt undertill. För barn är en heltäckningsmatta skön och perfekt att leka på.

24 Jul 2018