Hur mår man bra

Så kan du göra om du är missnöjd med dina bröst

Det är svårt detta med att vara nöjd, kontra vara missnöjd med den egna kroppen. Det är märkligt detta att majoriteten av män och pojkar är nöjda med sina kroppar, medan kvinnorna är så missnöjda. Frågar man en grupp killar i ett högstadium, om det är nöjda med din egen kropp, kommer majoriteten säga att de är nöjda med den, oavsett hur de ser ut; tjocka, smala, muskulösa, utan muskler och så vidare.

Skulle man fråga samma antal tjejer på samma högstadium men i samma ålder om de är missnöjda, eller nöjda med sin egen kropp, kommer majoriteten av tjejerna att säga att de är missnöjda med sin egen kropp. Detta oavsett hur snygga de är; smala, mulliga, med stora bröst eller små bröst. Det är ganska sorgligt detta. Att tjejerna per regel är missnöjda och männen per regel är nöjda (oavsett om detta stämmer med verkligheten eller ej). Vad är det vi gör med våra tjejer och killar? Varför är det så olika? Vad lär de sig om sig själva och sin omgivning?

Det går att göra något åt missnöjet

Är man missnöjd med sina bröst kan man göra något åt det. Är de för stora kan man göra dem mindre. Skulle det vara så att man har alldeles för stora bröst, kan det leda till ryggskador. Det kan bli för tungt för ryggen att bära upp stora bröst i längden. Det är möjligt att förminska för stora bröst så att det blir lättare för ryggen och minska smärtor i ryggen.

Tycker man i stället att man har för små bröst, kan man förstora dem. Det är bra att man kan se till att de blir just på det sättet att man kan blir nöjd med dem. 

Även män kan vara missnöjd med sina bröst

Det finns män som tycker att de har för stora bröst. Då kan man operera dem på samma sätt som när man opererar kvinnor som har för stora bröst. Att en man har bröst, brukar man inte tänka på, men då är det, och har man några kilon för mycket kan fetman sätta sig på brösten. Då kan man avlägsna det så att det blir lagom stora bröst för en man.

Tänk på att anlita en seriös plastikklinik

Det är en väldigt okontrollerad bransch detta, trots att det handlar om människokroppen och stora ingrepp i den. Det finns ingen myndighet som utför kontroller av kliniker som använder olika metoder och material till de skönhetsingrepp som de utför. Därför måste du som privatperson själv göra de kontrollerna. Det du bör kontrollera är materialet och personalens kompetens. Ta reda på så mycket du bara kan om skönhetskliniken som du funderar på att anlita, om personalen har de utbildningar som de påstår att de har (ibland stämmer inte det) och ta reda på vilka material de säger att de tänker använda sig av. Här kan du läsa mer om en skönhetsklinik i Stockholm som erbjuder bröstförstoringar.

20 Oct 2018