Hur mår man bra

Så kan man bada året runt

Visst finns det både badkrukor och fiskar som älskar att bada året om, eller hur? Badkrukorna brukar inte sakna möjligheten att bada året runt. Det brukar de som älskar att bada och som älskar bastun. Så om man inte har någon bastu, och kanske inte gillar den sortens värme så kan man ändå bli riktigt varm när det är kallt ute. Varför inte prova en badtunna? En badtunna brukar ge tillfällen till att bli riktigt varm när det är kallt ute. Samtidigt är det en fin upplevelse att bli riktigt varm när det är riktigt kallt ute. Kontrasten är slående och blir till en häftig upplevelse.

En swimmingpool är endast för sommaren

Gillar man att bada utomhus brukar de flesta bygga en swimmingpool, men den kan man ju bara använda på somrarna. Vill man däremot bada på vintern bör man i stället skaffa sig en badtunna. Den kan man använda året runt. Vill man bjuda över vänner och umgås på ett lättsamt sätt är badtunna ett bättre alternativ än en pool. Poolen kan man bara använde under en begränsad del av året. Badtunnan kan du bada i, oavsett årstid, värme, kyla och så vidare. Varför begränsa sig till att bada endast på somrarna. Tycker man att det är för varmt på sommaren kan man i stället svalka sig med vattnet i badtunnan på sommaren och bli svalkad av vattnet.

Så rengör du en badtunna

Det är inte alls svårt att rengöra en badtunna. Det vanligaste är att man tömmer den på vatten först. Sedan "diskar" man den med såpa, med hjälp av en borste som passar till ändamålet. Sedan sköjer man av hela badtunnan tills den är helt ren. Det kan vara bra att se över röret som går från vedkaminen till badtunnan, om det har fastnat smuts eller löv i röret. Annars brukar själva kaminen inte samla på sig smuts, då allt som är i den brinner upp när man värmer upp badtunnan. I övrigt behöver man inte rengöra badtunnan på annat sätt. Däremot bör man underhålla ytterdelen av badtunnan som är av trä. Den kan man behöva rengöra då och då med målartvätt. Sedan kan man olja in träet så att det håller mot kyla och fukt vintertid. Precis som du underhåller utemöbler, bör badtunnan underhållas på liknande sätt. Då mår träet bra och håller mot slitage. En badtunna i trä är en trevlig utemöbel som bara blir finare med åren om man underhåller den på rätt sätt.

4 Jun 2019