Hur mår man bra

Så kan man inreda miljövänligt

När det kommer till att inreda, kan amn välja olika sätt. Det bästa både för miljön och för bostaden och för sig som göra renoveringen, är att inreda med så miljövänlgia material som du bara kan. Miljövänligt i detta sammanhang innebär att det är hållbara material. Det gäller även möblerna, materialen som man använder till golv, innertak och fönster. Bland det som sliter mest i en inredning, är det golvet. Det får utstå en hel del som sliter ner det; hudjuren, barnen, skor som drar in grus och sand. Då är lösningen oftast att slipa om, vilket är bättre på många sätt. Här går vi igenom varför.

1. Det är miljövänligt

Att slipa om ett golv är så mycket bättre och mer miljövänligt än att slänga ut och lägga nytt. Det är verkligen mer hållbart i längden, för miljön och för att spara på jordens resurser genom att slipa om och återanvända det. Att tillverka ett helt nytt golv, innebär stora resurser som tas i anspråk. Att slipa om det tar inte energi som ens kommer i närheten av den energianvändning som krävs att tillverka ett nytt golv.

2. Det är mer ekonomiskt

För den som väljer att återanvända golvet, blir det mycket mer ekonmiskt. Att lägga ett nytt golv kan kosta mellan 3-5.000 kronor per kvadratmeter. Till det kommer även arbetskostnaden, som man dock kan dra av med Rot-avdraget. Här är det viktigt att inte bara betala ett överpris utan att jämföra de olika kostnaderna som olika hantverkare tar för arbetet med att slipa om det.

3. Det blir snyggare

När man slipar om ett trägolv, tar man fram en helt ny yta på trägolvet. Man avlägsnar helt enkelt alla repor, smuts, allt som har slitit på det. När man har tagit bort all smuts och repor, måste man behandla det med hårdvax, olja, lack eller så kan man måla om det. Om man så önskar. Att måla ett trägolv i en vacker färg är underskattat. Det ger rummet ett helt nytt utseende och man kan ta fram rummets inredning på helt nya sätt genom att måla om golvet.

Välj hantverkare i Göteborg

Välj duktiga hantverkare i Göteborg, om du bor där vill säga. Annars är det viktigast att välja hantverkare nära bostaden, eftersom du betalar deras resor till och från bostaden, så länge de arbetar med ditt golv. Här kan du läsa mer om hantverkare i Göteborg som slipar golv: https://www.golvslipninggöteborg.com.

12 Apr 2019