Hur mår man bra

Slipp sminket, stressa mindre

Alla har vi haft lite för sena kvällar och långa nätter. Det kan vara på grund av en bra film eller serie, en trevlig middag med vänner eller utekväll. Oavsett anledning till att man hellre vill snooza några gånger så blir man stressad på morgonen av alla rutiner som ska göras. Det är sminket, håret, välja kläder, äta frukost och säkert mer.

Men för att slippa lite av morgonstressen så har vi några snabba tips till dig!

Frisyr som inte behöver styling

Vissa av oss har hår som behöver stylas varje dag. Nästa gång du är på besök hos frisören så kan du fråga din frisör om hon eller han har några tips på frisyrer som inte behöver så mycket eller ingen styling alls. Om du vanligtvis har vågigt hår men vill ha platt, varför inte rakpermanenta håret? Eller tvärtom, om du har rakt men föredrar lockar, gör permanenta lockar. Det kostar lite, men då är håret redan fixat! Det enda du behöver göra på morgonen är att borsta igenom håret och möjligtvis ta lite hårspray. Annars kan frisörer tipsa dig om en klippning som minimerar stylandet.

Färdiga ögonbryn

Alla som någon gång har målat ögonbrynen vet hur lång tid det tar och hur många försök som kan krävas ibland. Vissa mornar får man helt enkelt nöja sig, även fast brynen har fått lite olika form eller olika tjock ifyllnad för tiden inte räcker till. Så behöver det ju inte vara. Det finns något som heter microblading som är räddningen. Microblading går ut på att man skär små snitt i ögonbrynet och applicerar pigment där. Det ser helt naturligt ut och sitter i cirka två till tre år. Det gör inte ont heller eftersom man får bedövning när behandlingen genomförs. Pigmentet som läggs i anpassas såklart efter den egna färgen på ögonbrynen. Man kan tack vare detta även forma ögonbrynen bättre och fylla ut där det är glesväxt.

Just eftersom det inte är helt permanent med microblading så kan alla testa det. Men gå till någon som är utbildad och har bra referenser.

Ögonfransförlängning

Det sista bra knepet är att skaffa ögonfransförlängning. Fransförlängningar behöver fyllas på var tredje till fjärde vecka men det gör att du inte behöver använda mascara alls. Det går att göra drama-lashes och även fransar så det ser ut som att du bara har lagt på mascara. Viktigt att komma ihåg bara är att inte försöka ta bort fransarna själv, då kan du råka dra bort dina egna fransar.

22 Jun 2017