Hur mår man bra

Små och stora hundar har olika behov av hundfoder

När det är dags att välja hundfoder behöver man tänka på hur stor hunden är, hur mycket aktivitet den får och om den har några allergier eller sjukdomar.

För en frisk vuxen hund räcker det oftast med ett mål mat om dagen. För en människa kan det verka tråkigt att bara få äta en gång per dag men hundar mår bäst av att ha det så. Eftersom det bara blir en måltid är det viktigt att se till att den får hundfoder av hög kvalitet som innehåller all den näring som behövs.

Torrfoder brukar ha en bra innehållsdeklaration där det går att se hur mycket fett och vitaminer som maten innehåller. Det går också att se hur stor del som kommer från animaliska källor och hur mycket som kommer från grönsaker, spannmål och ris.

På förpackningen går det att läsa hur mycket hundfoder du behöver ge

Torrfoder finns som pellets i olika storlek. Har du en liten hund ska du välja de mindre bitarna som är lättare för djuret att tugga. På förpackningen brukar det stå hur mycket foder du ska ge din hund i förhållande till kroppsvikten. En av fördelarna med torrfoder är att det går att få i stora förpackningar.

Vill du ge din hund omväxling kan du leta bland exempelvis Rustas hundfoder. Där kommer du att hitta flera sorters pellets. Du hittar också mindre förpackningar med så kallat våtfoder. Våtfoder kan serveras direkt som det är men det kan också blandas med torrfoder.

29 Aug 2023