Hur mår man bra

Smidiga tillbehör till ditt spabad

Oavsett om du har ett billigt uppblåsbart spabad eller ett dyrare och mer permanent så behövs en del tillbehör för att badet ska avnjutas bäst. Några tips på nödvändiga, samt lite mer onödiga, tillbehör är dessa.

Nackstöd

Med nackstöd kan du totalt slappna av i värmen och bubblorna. Ser ut som nackkudde för bil men är anpassade för att ligga stadigt på poolkanten. Många är tillverkade för att passa en speciellt pooltyp så kolla noga innan du bestämmer dig för vilken modell som ska köpas.

Handdukshållare

Handdukshållare kan monteras på panelen till ditt spabad. Därmed behöver inte handdukarna hängas över poolkanten eller läggas på marken bredvid.

Dryckeshållare

Enkla dryckeshållare kostar bara några tior och är uppblåsbara flask/burkhållare som kan läggas i vattnet. Ställ ifrån dig drycken och låt den guppa omkring i vågorna – utan att riskera välta. Lite dyrare kan vara byggda av kork eller trä och kan hålla ett flertal flaskor eller burkar. Speciellt smidigt om man inte har någon stadig poolkant.

Spabadstrappa

Till större spabad följder det med en trappa som kan användas för att gå i och ur badet. Köper man de billigare och mindre modellerna är det däremot inte säkert att det ingår. Utbudet är minst sagt stort med trappor för allt från någon hundralapp till de för flera tusen. De kan se ut som plast, trä, metall osv.

Dammsugarkit

På något sätt behöver man kunna rengöra botten. Ett av de enklare sätten är att ha en enkel pooldammsugare. Det är en lång stav med pumpfunktion som gör att det skapas ett sug längst ner vid det breda munstycket. Man kan därmed få bort mindre partiklar så som sand och smuts. Är det gruskorn eller större partiklar kan man ta bort dessa för hand att börja med.

Lampor

Vill du kunna njuta av ditt spabad under kväller och nätter? Kanske även på hösten och vintern? Då är lampor nästan ett måste. Det finns lampor som kan flyta omkring i vattnet, som kan fästas på innerväggen på badet eller som läggs kring poolkanten. Det skapar en mysig känsla och ger även det ljus som behövs för att man exempelvis ska kunna läsa en bok.

Rengöringsmedel

Köp alltid olika rengöringsmedel på en gång när badet köps in. Hör gärna med återförsäljaren vilka produkter som rekommenderas till just det bad du köper. Det kan exempelvis vara klor eller filterrengöringsmedel.

Njut av ditt spabad på bästa sätt – välj de tillbehör som underlättar och förbättrar upplevelsen.

6 Sep 2018