Hur mår man bra

Smoking på inbjudningskortet?

Det finns några speciella tillfällen då även en man förväntas klä sig på ett lite mer exklusivt sätt: fester som inte sällan stavas bröllop och där brudparet redan i inbjudningskortet skriver att männen ska bära smoking.

Smoking är förmodligen det lyxigaste plagg en man kan bära; en man ser bättre ut, han kanske känner sig rik, han känner sig som en filmstjärna och inte sällan så förs tankarna till en viss engelsk agent vid namn James Bond. Någon gång i livet bör alla män få känna den känslan. 

“ Alla män bör någon gång få känna lyxen som kommer med att bära en smoking. Man känner sig uppklädd som en filmstjärna och man får ett helt nytt självförtroende “ 

Men, att köpa en smoking är sällan en god idé. Som sagt; den bärs vid speciella tillfällen och då dessa inträffar väldigt sällan så finns det en uppenbar risk att smokingen blir hängande långt in i garderoben. Tar vi en annan aspekt i åtanke och säger att du de facto köpt en smoking till ett bröllop - något som skedde då du var tjugo år gammal. Hur troligt är det att du kan bära samma smoking då du är 30 år? Få av oss håller samma matchvikt genom hela livet. 

Bättre att hyra en smoking i Stockholm

Det finns därför andra alternativ snarare än att lägga mellan 5-10.000 kronor på en ny smoking och vi skulle vilja slå ett slag för att hyra en smoking istället. Ska du på ett bröllop i Stockholm där klädseln ska vara smoking för männen så kan du hyra en sådan för ungefär 1500 kronor och dessutom få skor inkluderade i priset. Att hyra en smoking ger dig dessutom ofta en finare smoking – ekiperingen köper in smokings av högre kvalitet och av erkända märken som du skulle få betala dyrt för i butik. 

Få en måttanpassad smoking

Men, kommer det att passa – att hyra en smoking måste väl ske på chans? Nej, det fina är att dina mått är avgörande sett till att den smoking du ska hyra läggs upp efter din fysik. Man syr in, man lägger ut och man anpassar exempelvis ärmarna efter din längd. Du kommer alltså inte att hyra en smoking som inte passar då den anpassats efter hur du ser ut. 

Ett råd är dock att du sköter den smoking du hyrt. Det är inte din, det innebär att du kan bli skyldig att ersätta skador och fläckar som uppkommit. Se till att ta det lite lugnt och kanske ta med ett extra ombyte om festen börjar glida in på småtimmarna och alkoholhalten i sällskapet börjar stiga. Här kan du läsa mer om hyrsmoking.

10 Jan 2018