Hur mår man bra

Storstädning i Stockholm

Att städa är en del av vardagen, och många av oss gör vårt bästa för att hjälpligt hinna med att dammsuga, rensa avlopp och hålla snyggt. I Stockholm finns många stressade familjer som trots tappra försök sällan hinner med än det nödvändigaste. Att ha tid för en rejäl storstädning då och då är för många inte ens att tänka på, och skulle tiden dyka upp är det lätt att prioritera något annat. För låt oss medge: Att städa är inte det roligaste man kan hitta på en ledig, solig dag.

Många fördelar

Lyckligtvis är det lätt att få hjälp med storstädning i Stockholm och underlätta sin vardag så att man mår bättre. Att anlita en städfirma har många fördelar:

Livslängden på material i lägenheten, till exempel golv, skåpluckor etc, blir längre. En rejäl storstädning av professionella städare behöver inte utföras mer än högst ett par gånger per år.

Det är inte särskilt dyrt, om man jämför med andra tjänster i hemmet. En grundlig storstädning av en normal trea kostar ungefär 2-3000:-, inklusive material. Dessutom finns ju RUT-avdraget, som medger ett avdrag på 50% av arbetskostnaden vid hushållsnära tjänster, som städning.

Skillnaden mellan en storstädning och en vanlig städning

En storstädning gå på djupet och täcker alla ytor i hemmet, även de som inte syns eller är svåråtkomliga. Sådant man missar eller hoppar över vid en vanlig städning. En storstädning tar betydligt längre tid än en vanlig städning, eftersom den innefattar att man flyttar runt möbler, tar ut böcker ur bokhyllan, flyttar runt stegar för at komma åt överallt, och så vidare. Oftast läggs det stora krutet på kök och badrum, eftersom där finns många ytor som slits och smutsas ner men samtidigt är svåråtkomliga.

Hur går en storstädning till?

Det är lite olika bland städfirmor i Stockholm vad som ingår i en storstädning. Oftast kan man välja till städmoment som inte ingår i den vanliga storstädningen mot en mindre summa. En normal storstädning ser ut så här:

Rengöring och avkalkning av badkar och toalett samt putsning av kranar, duschblandare etc. Torkning och rengöring av alla ytor i badrummet, även under badkar och i golvbrunn.

I köket torkas skåpluckor utvändigt. Spis, mikro och vitvaror rengörs noggrant och fläktfiler byts ut. Socklar, element, strömbrytare och andra detaljer rengörs.

Ibland ingår även fönsterputsning i storstädningen. När man letar efter en bra städfirma för en storstädning i Stockholm kan man lätt se på företagens hemsidor vad som ingår och vilka moment man kan välja till.

Vad måste man göra själv?

Egentligen krävs ingenting av dig som beställer en storstädning. Har du redan ett relativt välstädat hem går städningen såklart snabbare och kostnaden blir lite lägre, men det är inget krav på att du städar innan. Du kan släppa in städarna på morgonen, göra och tänka på annat en hel dag, och komma hem till ett skinande rent hem på kvällen.

Säkerhet

Man ska alltid se till att anlita en välrenommerad städfirma med goda omdömen. På jämförelsesajter på nätet hittar man lätt många betrodda firmor som gärna lämnar en gratis offert och dessutom kommer hem till dig och tittar på lägenheten för att kunna ge en mer exakt offert. Det kan kännas olustigt att ha främmande människor i sitt hem, men man kan alltid vara säker på att en seriös städfirma respekterar och värnar om sina kunders privatliv. Alla bra yrkesutövare vill ha nöjda kunder och uppdragsgivare.

5 Dec 2017