Hur mår man bra

Styla skägget hos en barberare

Har du ett skägg? Du är långt ifrån ensam. Det är få trender som visat sig vara lika hållbara som den med just skäggväxt. Oavsett vilken kille det handlar om så är skägget idag en naturlig del av ansiktet. Man kan se det hos en finanskille, en kille som sysslar med idrott och hos killar som gillar kultur, böcker och ett vanligt familjeliv.

Skägg säger något om bäraren och det adderar en extra dimension till personligheten. Man ser lite farligare ut, lite mysigare och snällare ut och man kan se lite mer manlig och vuxen ut - allt beror på vilken typ av skägg man väljer och vilken kvalitet man har på sina skäggstrån. Det senare är en viktig punkt för att alla män med skägg: du kan förbättra kvaliteten på ditt skägg genom att vårda det bättre.

Ta hand om ditt skägg!

Tyvärr så ser man detta överlag hos män: vi har svårt att ta sådana frågor på allvar. Att vårda huden handlar maximalt om ett tjockt lager med hudkräm någon gång i veckan. Håret å sin sida handlar om hårvax och minimalt med schamponering och i övrigt så är tvålen det som används - oavsett om det handlar om ansiktet eller övriga kroppen. Ditt skägg mår bra och ser bättre ut om du tar hand om det. Här kan exempelvis skäggolja vara en bra lösning och en bra rutin att börja dagen med.

I övrigt så kan man även peka på behovet av professionell hjälp. Skägget kommer att växa och detta innebär att det krävs viss ansträngning för att hålla det fräscht och välvårdat. Det är skillnad på ett större skägg som blivit behandlat och på ett skägg som bara vuxit sig stort. Att lägga grunden hos en barberare i Stockholm ger dig som skäggig en enklare resa mot att alltid ha ett välvårdat skägg. Det blir enklare att underhålla, du får en massa tips om skötsel och framförallt så får du också ett skägg som passar din ansiktsform och stil. Det kommer att framhäva dina snyggare drag - och dölja de lite mindre iögonfallande.

En barberare ger dig mer än bara snyggt skägg

Ser man till andra länder i Europa och världen så är en barberare ett respekterat och välutnyttjat yrke. Där finns traditioner av att gå till en barberare och få både skägg, mustasch och övriga delar av ansiktet och halsen omvårdade och omhändertagna - i exempelvis Italien ser man att män redan i en tidig ålder, med knappt utvecklas skäggväxt, går till en barberare. Där gör man det av den enkla anledningen att man utöver vård även får ett socialt sammanhang att delta i.

Det handlar om att unna sig lyxen av att sätta sig ned, få en varm handduk runt halsen, bli insmord med en massa härliga produkter och få sitt skägg klippt och rakat och känna att man står i centrum. Hur ofta ges man egentligen den chansen i vår uppskruvade tid? De flesta barberare i Stockholm ger även en heltäckande tjänst där man kan klippa till en frisyr som passar skägget. Det handlar om att nå maximal potential i sitt eget yttre - och om att unna sig lite vardaglig lyx. Trenden med skägg är här för att stanna, men de flesta skulle må bra av lite professionella händer mellan varven.

15 Jan 2022