Hur mår man bra

Trist i sängen? Prova vuxenleksaker!

Det finns en stor fiende som man måste mota bort från sovrummet. Denna fiende går under flera olika namn – tristess, slentrian och rutin – men har samma funktion: den skapar ett sämre sexliv. Kort och gott: låter man vardagen komma in i sovrummet så är man ute på tunn is. Vardagen kan pågå utanför sovrummet – och där hör den också hemma, med allt vad det innebär; men så fort man öppnar dörren lite på glänt och låter rutinen komma in i sexlivet – ja, då försvinner också glöden, spänningen och den viktiga del av livet som sex ändå är.

Missförstå oss rätt här: rutin kan även innebära att man vet hur sin partner fungerar, att man vet vilka ”knappar” man ska trycka på och vad som triggar igång henne/honom. Men det ska inte förväxlas med rutin i form av – av med byxorna, klämma, känna, in- och ut och så vidare; den typen av rutin är förödande. Har ni kört fast i ert sexliv, känner ni att det sker mer på rutin än av lust?

Vi tänkte komma med några tips kring hur ni hittar lusten igen, hur ni kan trigga igång den spänning som krävs och hur ni kan skaffa er det ”riktiga” sexlivet igen (det som ni säkerligen hade i början av ert förhållande). Våra tips kommer i punkter och de ser ut som följer:

9 Feb 2017