Hur mår man bra

Varför inte bygga pool i sommar?

Det är dags att bestämma sig för hur semestern ska se ut i år. Är det dags för en lång semester utomlands? Eller väljer ni i år, liksom många andra svenskar gör numera; att stanna hemma och fira ”hemester” =  semester hemma? Alltfler inser de konsekvenser det ger på miljön med ett hektiskt flygande fram och tillbaka. Vi vill göra allt mindre avtryck på miljön, alla behöver vi tänka långsiktigt och vara medvetna om vad vårt agerande får för konsekvenser på miljön.

Stanna hemma och bygg en pool!

Stannar vi hemma i sommar finns det några saker vi kan göra hemma i stället. Som att bygga en egen pool i trädgården. Varför inte? På det sättet slipper man åka ner till stranden och lägga sig där som packade sillar med femtioelva andra ”sillar”. Med en egen pool i den egna trädgården är det bara att dra på sig badkläderna och ta sig en simtur innan morgonkaffet. Får vi heta sommardagar som vi har haft de senaste åren är det skönt att börja semesterdagarna (och alla andra sommardagar med) med ett morgondopp. Då får man ta itu med resten av dagen riktigt avsvalkad och sval.

Skaffa pooltak också

Skaffar man sig en pool behöver man även ett pooltak. Det vet alla som någon gång har haft pool. Det tar en dag, så kan poolen vara full med löv, barr, löv och gräs som följer med de som badar och som har gått över gräset och därmed har tagit med sig halva gräsmattan ner i poolen.

Med ett snyggt pooltak, slipper du regn och nederbörd som smutsar ner poolvattnet. Dessutom kanske du vill ha ett pooltak som behåller värmen in poolen. Du slipper lägga uppvärmningsenergin på att värma vattnet. Dessutom får du ett skydd mot olycksfall i poolen.

Ett pooltak kommer du att behöva oavsett om du placerar poolen inom- eller utomhus. Har man en pool gäller föreskriften att du har ett skydd mot olyskfall i poolen. Särskilt gäller detta om man har barn som springer hemma både ute och inne.

Olika slags pool som du kan bygga

Galsfiberpool

Denna slags pool finns i hög kvalitet och passar bra för vårt nordiska klimat. Glasfiberpoolen är tillverkad i komposit och har inga skarvar, som syns.

Pool gjuten av betong

En pool som är gjuten i betong är ett bra val om man inte kan gräva ner poolen. den kan alltså byggas helt och hållet ovan marken.

Pool av stålstomme

Denna pool är populär om man vill bygga poolen själv, den kan man både gräva ner, lika väl som en kan byggas ovan mark.

11 Apr 2018