Hur mår man bra

Varför inte välja catering till festen?

Det finns mängder av företag att välja på om catering önskas på Södermalm. Först finns de företag som är belägna på Södermalm men det är även möjligt att även anlita företag från andra stadsdelar för denna tjänst. Dessutom går det att beställa catering från allt från matbutiker till restauranger. Vad ska man tänka på?

När ska festen vara?

När på dygnet som festen ska vara är delvis avgörande för vilka företag som kan anlitas. Är det på dagen kan exempelvis matbutiker på Södermalm köra ut maten direkt till festen. Även om de har öppet en bit in på kvällen så är det inte matbutikerna som anlitas vid catering sent på kvällarna. Vill du ha maten levererad klockan 22.00 måste du alltså hitta företag som är beredda på att vara flexibla gällande tiderna. I detta fall faller matbutikerna bort och kvar står restauranger och cateringföretag.

Vilka mertjänster önskas?

Handlar det enbart om att maten ska köras ut och levereras en specifik tid klarar de flesta företag av att möta behovet. Men när det sedan kommer till mertjänster så blir det mer selektivt. Dagens cateringföretag erbjuder nämligen betydligt mer än bara leverans av mat. De kan servera, hyra ut inredning, ta hand om disken och mycket annat. Inte sällan har de även samarbete med underhållare eller musiker som därmed kan bokas genom dem. Det är framförallt på denna punkt som företagen skiljer sig åt.

På Södermalm finns ett par renodlade cateringföretag och det är dessa som är mest flexibla gällande vilka tjänster som kan bokas. Som kund bör man alltså i ett första steg fundera över vilka olika tjänster som önskas. Ett alternativ är att boka tid med ett cateringföretag så att de kan beskriva vad de kan hjälp till med. Ofta är det med fler tjänster än vad man från början tänkt på.

Priset

Skulle priserna jämföras hos alla företag på Södermalm som erbjuder catering skulle det snart visa sig vara extremt stor skillnad. En buffé för 15 personer hos ett företag kan vara 40-50 % dyrare än hos ett annat. Men man ska komma ihåg att det aldrig är exakt samma sak som jämförs. Det är ju exempelvis extremt stor skillnad på om det bjuds på oxfilé eller smörgåstårta…

Är priset mycket viktigt bör man ta in offerter från flera olika företag men även kontakta matvarubutiker. Ett par av de större matvarubutikerna på Södermalm erbjuder catering och detta ofta till ett konkurrenskraftigt pris. Men då kan man inte räkna med att de även tar hand om disken, kan hyra ut stolar eller kan servera sent på natten. 

5 Apr 2018