Hur mår man bra

Vikten av att äta rätt för att må bra

Att må bra, vad innebär det egentligen? På frågan hur vi mår svarar de flesta av oss ”bra”, men tänker genast på någon krämpa eller något problem som just då känns jobbigt, men kanske ändå lite för futtigt för att nämnas. Sanningen är väl att de flesta av oss mår relativt bra för det mesta, men riktigt harmoniska och tillfreds känner vi oss sällan. Vad är det som fattas oss? Ja, vi har alla våra funderingar kring detta. För vissa är det pengar, andra skulle vilja hinna umgås mer med barnen eller vännerna, åter andra kan inte riktigt identifiera vad mer de skulle vilja ha ut av livet.

Faktum är att många av de här känslorna av otillräcklighet har en fysisk orsak. Att inte ta hand om kroppen får oss att bli trötta och nedstämda. I många fall handlar det om vilken mat vi sätter i oss, kombinerat med för lite sömn och för lite motion. Dessa tre saker hänger ihop, och här tänkte vi fokusera på kosten och vikten av att äta rätt för att må bra.

Det handlar inte om att äta lite

I vår utseendefixerade samtid tänker många att det viktigaste är att äta så lite som möjligt för att hålla vikten och se snygga ut. Detta är en farlig väg att gå, eftersom det ofta leder till att vi svälter oss i perioder, varpå vi ger upp och börjar kasta i oss onyttigheter. Detta leder till samvetskval samtidigt som det är dåligt för kroppen att göra tvära kast i matvanorna. Att äta sig mätt är inte farligt, det är sättet man äter sig mätt på som betyder något. Den som äter sig mätt på snabba kolhydrater blir snart hungrig igen och börjar småäta. Den som däremot äter en näringsrik och varierad måltid står sig flera timmar och känner sig mer tillfreds. Man mår helt enkelt bra av god och nyttig mat.

Varierat och harmoniskt

Sedan barnsben har vi fått lära oss vikten av en varierad kost. Kostcirkeln med sina olika tårtbitar av grönsaker, spannmål och proteiner påminner oss om hur man äter rätt. Men att komponera sina måltider som ett pussel utifrån dess näringsområden känns träigt och tråkigt. Mat ska ju vara mer än bara rätt sorts bränsle. Mat ska ju vara spännande och vacker, erbjuda njutning både för ögat och gommen. Den som är intresserad av att se hur en varierad och näringsriktig, men samtidigt vacker och välsmakande, meny kan se ut har mycket att vinna på att kolla på hur cateringfirmorna i Stockholm lägger upp sina menyer.

Catering i Stockholm

I Stockholm gillar vi catering. Till fester, bröllop och andra event beställer vi gärna bufféer och menyer som våra duktiga cateringfirmor snickrat ihop. Den som jobbar med catering står inför utmaningen att tillaga mat som både är god, nyttig och vacker att se på. Vi väljer såklart cateringfirma mycket efter smak, men vi vill inte ha skräpmat, utan varierad kost som gör oss mätta och glada. Kort sagt, mat som får oss att må bra.

Därför jobbar cateringfirmor utifrån ledorden variation och kvalitet när de komponerar sina menyer, något som verkligen märks när man beställer mat från en cateringfirma i Stockholm.

19 May 2020