Hur mår man bra

Viktigt med fest som bryter av vardagen

Det sägs att vi mår bra av variationer. Det låter som en bra idé. Skulle hela livet bara vara fest, skulle vi till sist vänja oss vid det. En vacker dag skulle vi tröttna på att varje dag behöva klä oss fina, köpa presenter och äta festmat varje dag. Då kanske vi till sist skulle längta efter att få gå till jobbet. Och när vi går till jobbet varje dag, är vi glada över att sedan vara lediga över helgen. Skulle vi bara vara lediga alla dagar, skulle vi till sist tröttna även på det. Fråga dem som är lediga, arbetslösa eller sjukpensionärer. Det är inte så kul. Nej, då är det variation som gör livet roligare.

Ställ till med fest av vilken anledning som helst

Då och då är det bra att ställa till med fest. Man behöver inte alla gånger ha något skäl för att ställa till med fest. Det kan vara för att det är en tisdag, onsdag eller lördag, för att någon fyller år, gifter sig, har förlovat sig, skiljer sig eller flyttar till nytt ställe. Anledningarna är det inte så noga med, bara man ser till att människor träffas, äter och dricker gott. Det är inte så noga vad anledningen är, egentligen.

Så ställer du till med fest

Det första som du måste se till är att de rätta gästerna blir inbjudna. Du bestämmer ett datum och ett klockslag. Det är du som bestämmer hur festen ska bli; enkel, eller överdådig. Du kan bestämma ett tema för festen och be dina gäster klä sig enligt temat, eller förbereda mat som de tar med sig, enligt temat, eller hur du nu vill göra.

Ska du bara bjuda några gäster, säg 4-6 stycken är det enklare. Då kanske du lagar maten för er 4-6 personer, som äter och dricker tillsammans. Varför inte göra det enkelt för dig? Gör en god soppa, gryta eller en gratäng eller varför inte en paj med en god sallad till? Efter det kan du md fördel göra en god efterrätt, med kaka, grädde, frukt och bär.

Sk adu däremot bjuda in flera stycken, kan du beställa hem en catering, vilket gör att du kan fokusera på dina gäster och inte måste stå i köket. En catering är väldigt praktiskt då det inte krävs någon förberedelse utan att du kan njuta av att duka fint, göra i ordning vackert porslin och glas. NÄr sedan maten kommer kan de som har ahnd om cateringen sedan ta hand om hela maten. Det enda du behöver se till är att alla gästerna har någonstans att sitta och äta. Har du inte tillrcklgit med stolar och bord kan du enkelt hyra bord och stolar.

Fördelar med att hyra möblerna

Fördelen med att hyra möblerna är den att du slipper köpa dyra möbler bara för ett enda tilfälle. Skulle det sedan inte finnas plats för detta i ditt hus, slipper du förvaringen då företaget som du höyr av kommer och hämtar. det. Du slipper lösa praktiska problem med vad du ska göra av det senare. Dessutom är det bättre att hyra än att köpa-slita-och-slänga.

12 Sep 2018