Hur mår man bra

Är körkortet nödvändigt för att bli tagen på allvar?

Att hamna på efterkälken i förhållande till sina kompisar kan ge två stycken vägar att gå. Antingen så knyter man näven i fickan, kämpar och kommer ikapp. Eller också så blir man nedslagen, rådvill och kan hamna i något typ av limbo där man inte vet vad man ska göra.

Det här är vanligt i åldern vid- och efter studenten. Från att ha tillhört e homogen grupp - en klass - och haft kamrater där ma känt en slags vi-mot-dem- känsla så ska man stå på egna ben. För vissa är detta glasklart; man har redan sökt skola eller ordnat med arbete.

För andra så är det inte alls lika lätt och det kan ta år innan man skaffat sig en vettig sysselsättning, börjat tjäna egna pengar, kanske flyttat hemifrån och därigenom också blivit vuxen. Det är den tiden som blir speciell då många mår dåligt just då och känner sig förminskad av att andra lyckas med till synes allting. Känslor som kan följa med genom hela vuxenlivet.

En annan detalj som ytterligare kan spä på denna hopplösa känsla är att inte ta sitt körkort. Plötsligt så börjar alla kompisar köra bil, detta medan man själv får cykla, åka kommunalt eller möjligen få skjuts av sina föräldrar. Alla blir vuxna och själv är man fortfarande ett barn. Det är inte helt lätt att ta körkort, även om man övningskör tillsammans med sina föräldrar och tycker sig kunna framföra en bil på ett tryggt och säkert sätt så återstår fortfarande att dels kunna bevisa detta teoretiskt och dels också rent praktiskt.

Teoriprovet och uppkörningen är det två delar där man generellt misslyckas. Gör man det - ja, då tar det kanske tid innan man får en ny chans. Misslyckas man ännu en gång så är det lätt att man ger upp totalt. Något som gör att man mår sämre, en ond spiral har börjat och man kommer efter mer och mer. Är då körkortet viktigt? Ja, och vi visar varför ur några olika perspektiv:

Anmäl dig till en intensivkurs i Stockholm

Det fina är att det aldrig är för sent att ta körkortet. Vissa mognar senare än andra och då det kommer till bilkörning så är detta ingenting negativt - det är snarare än fördel. Dessutom så behöver det inte ta så lång tid heller. Många tror att man måste viga ett år för att ta körkortet. Så är det inte.

Vad skulle du säga om vi sa att det tar tretton dagar för dig som aldrig någonsin kört bil? Det är nämligen längden på en intensivkurs i Stockholm som tagits fram för totala nybörjare. Skulle du ha viss vana så kortas tiden för din intensivkurs till mellan fem-sju dagar. Det är alltså inte en fråga om tid: det handlar om att vara hängiven och dedikerad uppgiften.

Vi är av uppfattningen att alla kan ta ett körkort. Det handlar bara om självförtroende och om rätt lärare. En intensivkurs har visat sig vara den rätta vägen för många (man har en väldigt hög procent då det kommer till hur många som slutligen klarar både uppkörning och teori) och en förklaring ligger i att man utgår från varje deltagares behov.

Man följer naturligtvis en plan, men den anpassas och struktureras efter vem som är elev. Behöver du träna mer på att fickparkera, starta i backe eller backa runt hörn - ja, då lägger man fokus på detta vid nästa lektion på sin intensivkurs.

Anmäl dig till en intensivkurs idag - du kommer att må bättre. Förhoppningsvis redan efter 13 dagar.

26 Jun 2018